Back to Top
Zondag 26 Jan
86407 users - nu online: 1191 people
86407 users - nu online: 1191 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:







Printervriendelijke Pagina  
Engelse voetbalbond schorst speler vanwege homofobe tweet


door Redaktie in Algemeen , 15 november 2016

This article is also available in English


De Engelse voetbalbond heeft Andre Gray voor vier wedstrijden geschorst vanwege een aantal tweets, waaronder een met een homofobe tekst. Volgens de voetbalbond is de speler van Burnley schuldig aan het in diskrediet brengen van het voetbal en discriminatie. Gray heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en zowel hij als zijn club aanvaarden de straf.

De 25-jarige speler van Burnley moet verder een boete betalen van 25.000 pond en wordt verplicht om een cursus van de voetbalbond te volgen. Mocht hij nog eens in de fout gaan, dan volgt een zwaardere straf.

In de homofobe tweet schreef Gray: ‘Ligt het aan mij of zijn er overal homo’s?’, gevolgd door #Verbranden, #Sterf en #MaaktMeMisselijk.

Gray schreef de tweet in 2012 toen hij nog speelde voor amateurclub Hinckly Town. De oude tweets van Gray doken in augustus op toen hij zich in de kijker speelde door voor zijn net naar de Premier League gepromoveerde club Burnley te scoren in een wedstrijd tegen topclub Liverpool.

De Engelse voetbalbond stelde daarop een onderzoek in naar de tweets. Afgelopen vrijdag maakte de onderzoekscommissie bekend dat Gray schuldig is aan het in diskrediet brengen van het voetbal en het overtreden van de anti-discriminatieregels van de bond.

Andre Gray heeft inmiddels gezegd dat hij spijt heeft van de tweet: “Ik kan me alleen maar verontschuldigen en om vergiffenis vragen van degenen die ik heb beledigd”. Gray zegt dat hij als mens veranderd is en dat hij zich wil ontwikkelen tot een positief rolmodel als voetballer.

Zowel Gray als zijn club Burnley aanvaarden de opgelegde straf. In een persverklaring wijst Burnley er bovendien op dat de straf ook als een waarschuwing opgevat moet worden voor andere spelers – zelfs als het gaat om tweets die al jaren geleden gepost zijn.

Het is niet de eerste keer dat de Engelse voetbalbond boetes oplegt vanwege homofobe tweets. In 2012 werden Federico Macheda (Manchester United – toen uitgeleend aan Queens Park Rangers), Nile Ranger (Newcastle United), Manny Smith (Walsall) en Ravel Morrison (West Ham United) al beboet voor een dergelijke overtreding van de anti-discriminatieregels van de voetbalbond. Eerder dit jaar nam Coventry City disciplinaire maatregelen tegen Chris Stoke vanwege het plaatsen van een homofobe tweet.
 













GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Engelse voetbalbond schorst speler vanwege homofobe tweet

Redaktie, in Algemeen op 17 november 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp








TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN ALGEMEENIN NUMMER 303














bottom image




Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren






© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media