Back to Top
Maandag 19 Nov
86212 users - nu online: 1206 people
86212 users - nu online: 1206 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Down the Rabbit Hole biedt verrassende blik op Amsterdamse nachtvogels


door Redaktie in Theater, Kunst & Expo , 30 september 2016

This article is also available in English


De tentoonstelling Down the Rabbit Hole kan een afscheidscadeau worden genoemd van travo-fotografe Vicki Leaks voor een bonte verzameling Amsterdamse dragqueens, clubbezoekers en performers, veel uit het House of Hopelezz van Club Church. Fotograaf Mark Bennett (artiestennaam Vicki Leaks) zal in oktober met camera en pruik teruggaan naar Australië, na de laatste tien jaar in Amsterdam te hebben doorgebracht.

De laatste vier jaar werkte Mark ook als één van de vaste fotografen van Club Church.

Met de tentoonstelling wil Mark Bennett aantonen dat gewone mensen net zo creatief kunnen zijn als de professionals. Hij bereikte dit streven voornamelijk door zijn onderscheidende aanpak.

Hij ging vaak in drag bij het nemen van foto’s en bouwde zo een vriendenkring op. Door haar ontwapende optreden slaagde Mark’s alter ego Vicki erin natuurlijke momenten in plaats van opzettelijke of zelfbewuste poses vast te leggen, en de afbeeldingen in de collectie onthullen dan ook een intieme wisselwerking tussen onderwerp en fotograaf.

“De camera legt dat ene moment in de tijd vast,” zegt Mark. “Wanneer ze een camera zien, nemen veel mensen hun automatische pose aan. Ik verloor zo prachtige foto’s, omdat men zich bewust werd van de lens. Ik zei dus altijd: ‘Alsjeblieft... niet poseren!’”  
 


“Mensen zeiden vaak ‘Ik ben niet fotogeniek.’ Maar je kunt schoonheid vinden in alles dat wordt vastgelegd. Het gaat dus uiteindelijk over die speciale relatie en het vertrouwen. Mensen voelden zich vrij als ik met de camera rondliep.”

Down the Rabbit Hole biedt fotografische evocaties van Hellena Mirrix, Jake Credit, Dynno Dada, Taka Taka, Lolo Benzina en Snorella WC en vele anderen. De foto’s werden genomen in Club Church, buiten in de Kerkstraat en tijdens het Flikker-feest.

De expositie wordt zondag 2 oktober om 18.00 uur geopend door filmmaker Michiel van Erp en wordt gehouden bij Haarsalon Bote, Jacob van Lennepstraat 10 in Amsterdam. De tentoonstelling is gedurende drie weken voor het publiek geopend. De entree is gratis en iedereen is welkom. Na de opening is het voor bezichtiging verstandig een afspraak te maken met kunstenaar Mark Bennett: 0612164719, of via email op mark.andrew.bennett@me.com. De verzameling zal in 2017 ook in Sydney worden geëxposeerd.
  
Down the Rabbit Hole biedt verrassende blik op Amsterdamse nachtvogels

Redaktie, in Theater, Kunst & Expo op 05 oktober 2018
Je kunt reageren :: Mijn reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):

Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 327, november 2018


Meer uit Theater, Kunst & Expo
Meer uit nummer 302
Meer van Redaktie

Club Church


Cruise Club with theme-nights and darkroom

meer info |visit


Eriks gay Bed and Breakfast


Quiet clean bedroom and Dutch breakfast for one guest

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media