Back to Top
Dinsdag 02 juni
86440 users - nu online: 1047 people
86440 users - nu online: 1047 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Bob Mizer en zijn ‘duizend modellen’


door Redaktie in Films & boeken , 28 september 2016

This article is also available in English


In september verschijnt een tweedelige, in cassette gestoken uitgave met foto’s van Bob Mizer onder de titel 1000 Model Directory. In 1945 begon Mizer (1922-1992) foto’s van stoere jonge mannen te nemen op het strand van Venice, Californië. In december van hetzelfde jaar richtte hij Athletic Model Guild op om zijn foto’s aan de man te brengen en de “physique-fotografie” was geboren.

Vóór Mizer waren er bodybuilders en mannen die hen fotografeerden, maar de AMG-foto’s, zelfs als die dezelfde mannen afbeeldden, waren anders, op subtiele wijze uitdagend, discreet gericht op een homopubliek. Het waren geen naaktfoto’s, maar ze lieten zoveel zien als de wet toestond in 1945.

In 1951 lanceerde Mizer Physique Pictorial, Amerika’s eerste onmiskenbare homo-tijdschrift, waarmee hij zijn foto’s van superstrakke bodybuilders wereldwijd deelde met een dankbaar publiek.

Aan het eind van de jaren vijftig had Mizer al meer dan duizend mannen gefotografeerd, en het strand verruild voor een studio in Los Angeles, waar hij met rekwisieten als Griekse zuilen, Romeinse hoofdtooien, achtergrondprojecties, en het legendarische glaswerk van z’n moeder, theatrale Hollywood-effecten creëerde.

In 1957 publiceerde hij een catalogus met al z’n spetters, getiteld 1000 Model Directory. In 1968 volgde een tweede 1000 Model Directory, waarin de mannen waren opgenomen die hij in de tussenliggende jaren had gefotografeerd. Deze kleine boekjes van 98 pagina’s werden onmiddellijk verzamelstukken, maar de foto’s waren zo klein, twaalf op een pagina, dat het bekijken ervan even frustrerend als opwindend was.

Voor de nieuwe 1000 Model Directory van 1048 pagina’s, die bij Taschen verschijnt, kon gebruik worden gemaakt van Mizer’s originele negativen om deze aantrekkelijke kerels in verbluffende helderheid te presenteren. Samensteller Dian Hanson werkte zich door een kwart miljoen mannelijke naakten heen om deze rangschikking van supermodellen te selecteren, inclusief filmsterren Sammy Jackson, Richard Harrison en Ed Fury en top-bodybuilders.

De uitgave bevat ook een dvd van een uur met achttien films die Bob Mizer tussen 1954 en 1968 heeft gedraaid, in zwartwit en kleur. Ze variëren van eenvoudige poseeroefeningen door bodybuilding-vedetten en AMG-favorieten, tot de eerste physique-productie van sandalenfilm-acteur Ed Fury, tot gladiator-spektakels, worstel-avonturen, misdaaddrama’s, en - een specialiteit van Bob - humoristische moraliteitsverhalen, met hoofdrollen voor Jim Paris, John Tristram, Monte Hanson en andere in het boek gepresenteerde modellen.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Bob Mizer en zijn ‘duizend modellen’

Redaktie, in Films & boeken op 30 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media