Back to Top
Vrijdag 05 juni
86442 users - nu online: 989 people
86442 users - nu online: 989 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Regering Indonesië: geen ruimte voor homo's


door Redaktie in Reizen en weekendtrips , 19 september 2016


Volgens de Indonesische regering is er in het land geen ruimte voor een homogemeenschap. "Het recht om naar school te gaan of om een identiteitskaart te krijgen is hier gewaarborgd, maar er is geen ruimte voor een groeiende LHBT-gemeenschap," zegt een regeringswoordvoerder tegen persbureau AFP.

Hiermee reageert de regering op een rapport van Human Rights Watch (HRW). Daarin staat dat de rechten van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders overal in Indonesië ernstig worden geschonden.
  Universiteit

Het geweld tegen de groep laaide eerder dit jaar op toen een minister opriep om geen homoseksuelen meer te accepteren op universiteiten. Volgens de mensenrechtenorganisatie geven dit soort uitspraken van officials een vrijbrief aan de bevolking om ongestraft geweld te gebruiken tegen LHBT'ers. "Er staat nergens in de wet dat homoseksualiteit verboden is", "maar direct na de uitspraken merkte men dat het klimaat verhardde. Mensen gingen de straat op met spandoeken vol haatdragende teksten en mensen uit de homogemeenschap werden bedreigd of mishandeld door knokploegen."


Atoombom

De minister van Defensie heeft gezegd dat homorechtenactivisten een grotere bedreiging zijn voor het land dan een atoombom. "Er is nooit officieel beleid geweest tegen de LHBT-gemeenschap, alleen in de provincie Atjeh waar de sharia is ingevoerd. De regering heeft zich altijd stil gehouden. Ze hebben het laten gebeuren. Iedere minister kan roepen wat hij wil."

Het anti-homosentiment is op veel plekken in het land doorgedrongen. De vereniging van psychiaters in Indonesië wil dat homoseksuele gevoelens als een geestesziekte gezien worden. De grootste vereniging van psychiaters, de PDSKJI, verklaarde dat homoseksualiteit een aandoening is die grotendeels wordt veroorzaakt door externe factoren. Dat meldt The Jakarta Post.

De vereniging drukte zorgen uit dat ,,dergelijke seksuele neigingen een geaccepteerde aandoening in de samenleving” zouden worden. Door middel van constante interventie zouden 'zieken' weer kunnen 'genezen' en weer kunnen ,,functioneren binnen de samenleving”.   En islamistische activisten zijn een procedure begonnen bij het Constitutionele Hof om seks tussen mannen tot een misdaad te maken. Het Hof houdt nu hoorzittingen om te onderzoeken of dat mogelijk is.


Doodstraf voor homoseksualiteit

De Islamitische raad van Indonesië heeft de regering geadviseerd homoseksualiteit voortaan strafbaar te stellen met de dood. Ook willen zij centra openen om homoseksualiteit te genezen. De Indonesische Ulema Council (MUI) sprak op 3 maart een fatwa uit waarbij de doodstraf wordt gegeven bij homoseksualiteit. Voorzitter van de commissie zegt dat dit nodig is omdat ‘seksuele afwijkingen’ steeds vaker voorkomen in het land.

Onder de Islamitische wetten is homoseksualiteit verboden en moet het worden bestraft met de dood omdat het de nationale moraal van het land beschadigt. In januari riep de MUI een fatwa uit waarbij men zei dat homoseksualiteit kan worden gezien als een geneesbare stoornis, maar dat seks tussen homoseksuelen wel strafbaar is. Omdat men van oordeel is dat homoseksualiteit erger is dan overspel, diefstal en zelfs moord moet het zwaarder worden bestraft.


Grappige homo

"Je merkt dat homoseksualiteit onder de oppervlakte is verdwenen in Indonesië". "Een paar jaar geleden had ieder tv-programma nog zijn eigen grappige homo of transseksueel. Die zijn allemaal weg. Er zijn zelfs homoseksuele presentatoren die met een vrouw zijn getrouwd om maar aan het werk te kunnen  blijven."

Indonesie lijkt zich hiermee te begeven in o.a. het gezelschap van Saudi Arabie, landen die je als homoseksuele toerist  momenteel beter niet kunt bezoeken.  
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Regering Indonesië: geen ruimte voor homo's

Redaktie, in Reizen en weekendtrips op 21 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media