Back to Top
Zaterdag 06 juni
86442 users - nu online: 994 people
86442 users - nu online: 994 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Amsterdam loopt voorop in strijd tegen hiv/aids


door Redaktie in Health & Body , 11 september 2016

This article is also available in English


Amsterdam loopt samen met vier andere steden in de wereld voorop in de strijd tegen hiv/aids. Dat werd door het initiatief Fast Track Cities bekend gemaakt op AIDS2016, de internationale aidsconferentie gehouden in Durban, Zuid-Afrika.

Van alle nieuwe hiv-infecties in de wereld, wordt maar liefst 89 procent in een stad geregistreerd. Aids voert daarmee een ware stadsguerilla. De helft van de wereldbevolking leeft inmiddels in een stad en het is de verwachting dat in 2030 zelfs 60 procent van de mensen in een stad woont. De steden in lage en middeninkomenslanden groeien het hardst. Het succes van de aidsbestrijding hangt dus vooral af van wat er in de steden gebeurt.

“Een stad heeft een unieke en belangrijke rol in de aidsbestrijding”, verklaart Louise van Deth, directeur van Aids Fonds-STOP AIDS NOW!-Soa Aids Nederland. “In de stad kunnen we juist makkelijker de mensen bereiken die risico op hiv lopen, zoals jongeren, mannen die seks hebben met mannen, transgenders, migranten, sekswerkers en druggebruikers.”

Twee jaar geleden werd in Parijs afgesproken dat steden over de hele wereld zich extra zullen inspannen om hiv te bestrijden. Amsterdam en 25 andere steden ondertekenden die intentie toen al, maar intussen doen al meer dan 200 steden mee.

San Francisco, Denver, Parijs, Kiev en Amsterdam lopen voorop in hun ambities en aanpak, zo bleek deze week. Amsterdam is waarschijnlijk de eerste stad die binnen afzienbare tijd de gestelde 90-90-90 doelen zal halen. Dit houdt in 90 procent van de mensen met hiv is getest en kent zijn status, 90 procent van die mensen is op behandeling en bij 90 procent van hen is het hiv-virus onderdrukt en dus niet meer overdraagbaar. In Amsterdam zijn 6.100 mensen met hiv, op dit moment is de score: 93 – 86 – 94.

Amsterdam is vooral effectief door het H-TEAM, waarin alle aidsbestrijders met elkaar samenwerken en oplossingen zoeken, samen met de mensen om wie het gaat, mensen met hiv. Door het combineren van voorlichting, preventie, testen en behandelen werkt het H-TEAM aan een toekomst zonder nieuwe hiv-infecties.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Amsterdam loopt voorop in strijd tegen hiv/aids

Redaktie, in Health & Body op 13 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media