Back to Top
Woensdag 22 maart
85861 users - nu online: 1665 people
Gay News : Editie : 300 : Sporter Sjinkie Knegt en tweeŽnvijftig andere mannen gekleed en naakt

Printervriendelijke Pagina  

Sporter Sjinkie Knegt en tweeŽnvijftig andere mannen gekleed en naakt

door Redaktie in Films & boeken , 05 september 2016


Na vier jaar is bij galerie MooiMan het tweede deel verschenen van Dubbelaars/Doubles. Een luxe uitgegeven, 108 paginaís tellend fotoboek waarvoor fotograaf Ewoud Broeksma (1957) drieŽnvijftig mannen in exact dezelfde houding gekleed en naakt heeft laten poseren.

Vaak zijn deze mannen sporters die er geen moeite mee hebben om hun getrainde lichaam zowel gekleed als naakt te tonen. De meeste modellen in Dubbelaars/Doubles II zijn echter geen topsporters, maar er zijn uitzonderingen, zoals Sjinkie Knegt, de in 1989 geboren shorttracker die in 2010 in Vancouver zijn debuut op de Olympische Spelen maakte en in 2014 te Sotsji op de 1000 meter als eerste Nederlander een Olympische shorttrackmedaille behaalde: brons. Daarnaast werd hij in 2014 wereldkampioen met de aflossingsploeg en won hij in 2015 de wereldtitel individueel.

Volgens Broeksma zouden uitsluitend topsporters geen eerlijk beeld geven van hoe de “gemiddelde man” zich kleedt of er ontdaan van kleding uitziet. De modellen in het boek worden aangeduid met een sport of beroep en hun leeftijd. Ze presenteren een grote verscheidenheid in lichaamsbouw, lengte, breedte, en variëren in leeftijd van jong tot oud. De bereidheid om voor deze fotoserie uit de kleren te gaan, heeft met die verscheidenheid niets te maken. Het is een gevolg van de interactie tussen fotograaf en model, die uiteindelijk leidt tot de keuze voor een houding, al dan niet in combinatie met enkele attributen. Het model in kwestie komt op die manier het beste tot zijn recht.

In het boek hebben de modellen er ogenschijnlijk geen moeite mee zich naakt te tonen. Daarbij mag echter niet vergeten worden dat niet iedereen, die daarnaar werd gevraagd, bereid was aan dit project mee te merken. Blijkbaar is er toch nog een soort van schaamte om zich geheel bloot te geven, ondanks het feit dat het bij deze reeks niet gaat om de naaktheid van de modellen, maar om de vraag of “kleren de man maken” of wellicht juist niet. De vraag “wat gaat er schuil onder die kleren?” wordt beantwoord, maar roept tegelijkertijd vraagtekens op omdat je verwachtingspatroon anders kan zijn dan hetgeen de werkelijkheid laat zien. Het is aan de kijker om te oordelen of we naakt net zo man zijn als gekleed of andersom.

Verkrijgbaar via www.mooi-man.nl en bij de boekhandel.
 
 
gerelateerd
Reijers World: Ik heb die jongens zo gemist

Fashion: Dr. Martens & Drykorn

D66 en GroenLinks komen met voorstel vergoeding PrEP


Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Sporter Sjinkie Knegt en tweeŽnvijftig andere mannen gekleed en naakt

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.145.183.43Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 307, March 2017


Meer uit Films & boeken
Meer uit nummer 300
Meer van Redaktie

De Slaunge


The best premium massage in Amsterdam

meer info |visit


Dirty Dicks


Well-know great leather & cruise bar

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
RSS Issuu
Abonneren
zelfstandige Escortboys
CMI
Neem contact op
Adverteren