Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 1029 people
86447 users - nu online: 1029 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Uit het studenten Leven: Op de boot, in de bres en aan het bier


door ASV Gay in Columns & Opinie , 29 augustus 2016

This article is also available in English


A.S.V.Gay?! De meeste homo’s die we tegen het lijf lopen en vertellen over onze studentenvereniging, komen niet verder dan dat het “vast iets gays” is. Dat is trouwens al heel wat, want hetero’s verstaan steevast gewoon de letter “g” in plaats van gay, dus daar hebben jullie al een streepje voor.

Hoe dan ook, wij zijn de Amsterdamse Studentenvereniging Gay, dé HLBTQ-studentenvereniging van Amsterdam (zonder rare ontgroeningen of verplichtingen), en de kans is groot dat je ons al eens hebt gezien, want we stonden begin augustus, zoals ieder jaar, met zijn allen op de boot tijdens de Canal Parade! In deze column stellen we ons voor, mede aan de hand van onze deelname.

Dit jaar was die deelname trouwens niet zo vanzelfsprekend als andere jaren. Vanwege EuroPride was er deze keer van te voren een ballotagecommissie ingesteld om de organisaties die mee wilden doen te beoordelen op hun ideeën. Uiteraard hebben we onze ruim 360 leden goed aan het brainstormen gezet en samen een prachtidee ontworpen, maar tussen de miljardenbedrijven en grote gay-namen was ons idee net niet bij de beste tachtig geëindigd. Au!

Maar toen kwam ineens het goede nieuws in april: er waren twee boten uitgevallen en dit stelde ons in staat om onze tweede plek op de wachtlijst te verzilveren! Halsoverkop hebben we een commissie bij elkaar getrommeld, een boot geregeld, banners gedrukt, drag queens gehosseld en afstudeerhoedjes gekocht voor het studententhema dat we uitbeeldden. De Amsterdamse tv-zender AT5 heeft ons gevolgd in dit proces, dus check vooral even hun site om te zien hoe dat precies is gegaan!

Op zaterdag 6 augustus was het dan zover: honderd studenten betraden de boot waar dj en drags al stonden te wachten. Allen waren ze prachtig gehuld (of soms iets minder gehuld...) in witte bloesjes, korte zwarte broeken en allerlei mooie bretels, kousen, stropdassen en brillen. En wat was het weer een extatische belevenis! Ieder jaar is daar weer dat moment dat je onder de brug door vaart, de Korte Prinsengracht op, waar een uitzinnig feestende menigte je toejuicht.

En zo gaat het dan gerust uren door. Uren waarin je kunt dansen met elkaar, zwaaien naar vrienden, flirten met veertig-jarige hetero-vrouwen die al lam zijn van de rosé, en knipogen naar alle camera’s die als muggen om je heen cirkelen. En dat alles met een regenboogvlag en een paar halve liters bier in de hand. Nee, feesten op een boot met een publiek van een half miljoen mensen gaat nooit vervelen. En zo konden we na een zonovergoten dag terugblikken op alweer een fantastische editie van de Canal Parade!

A.S.V.Gay is er natuurlijk niet alleen om aan EuroPride deel te nemen; we vervullen ook een maatschappelijke functie. We willen homoseksuele, lesbische, biseksuele, transgender en queer studenten zichtbaarder maken en een veilige plek bieden waar ze zichzelf kunnen zijn. Juist nu steeds meer mensen denken dat dat niet meer nodig is, bewijst de toestroom het tegendeel. Daarnaast laten we ons op belangrijke dagen als Coming Out Day, World AIDS Day en Transgender Day of Remembrance zien om in de bres te springen voor onze regenbooggenoten.

Een aantal van onze maatschappelijke kanten overlappen met de bierdimensie. Een belangrijk doel van A.S.V.Gay is het verbinden van onze leden, en hoe kun je studenten beter verbinden dan met een gezellige borrel? Iedere woensdagavond komen we vanaf 21.00 uur samen in bar Amstel 54, die is gelegen, je raadt het al, aan de Amstel (vlakbij het Rembrandtplein). Naast de borrel hebben we nog allerlei andere activiteiten, waarover later meer.

Hoewel de borrel altijd voor iedereen toegankelijk is, hebben we vanaf 31 augustus vier open borrels waar onze leden je extra graag welkom heten en laten proeven van onze drankkorting!

Dus, kom je ook een keer langs? Lid worden kan ook als je geen student meer bent; zolang je grofweg onder de dertig bent en jezelf nog in ons cultuurtje vindt passen, ben je van harte welkom. En ook als je liever blijft lezen, zijn wij er voor je: in volgende edities van Gay News komen we met nieuwe columns om meer de diepte in te gaan over wat er zoal bij ons speelt. Tot dan!


Tom Hendriks in secretaris van de Studentenvereniging A.S.V.Gay.
Zie www.asvgay.nl voor meer informatie.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN ASV GAYMEEST GELEZEN VAN ASV GAY

Uit het studenten Leven: Op de boot, in de bres en aan het bier

ASV Gay, in Columns & Opinie op 31 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media