Back to Top
Maandag 19 Nov
86212 users - nu online: 1206 people
86212 users - nu online: 1206 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Record aantal inzendingen fotowedstrijd Pride Photo Award


door Redaktie in Theater, Kunst & Expo , 28 augustus 2016


Pride Photo Award, een internationale fotowedstrijd over seksuele- en gender diversiteit, heeft in acht weken tijd bijna 3.700 foto’s ontvangen vanuit de hele wereld. Fotografen met maar liefst 70 verschilende nationaliteiten stuurden hun beste werk in.

Daarmee heeft de wedstrijd het record van vorig jaar verbroken, en is het opnieuw een internationale viering van diversiteit, in stijl met het jaar waarin Amsterdam de Europride organiseert.

Margriet van der Linden, voorzitter van Pride Photo Award: "Dit record toont aan hoe actueel het LHBT-thema is, en hoe belangrijk het is dat Pride Photo Award dit thema visualiseert. We zien zelfs een verdubbeling van inzendingen uit landen waar seksuele- en gender diversiteit niet de normaalste zaak van de wereld is, zoals Rusland en Oost-Europa. Fotografen vragen door midden van hun beelden aandacht voor hun verhalen.

Het is mooi dat wij die foto's en verhalen door middel van onze wedstrijd aan een groot publiek kunnen laten zien en daarmee een bijdrage leveren aan de discussie over seksuele- en gender diversiteit. Het nieuws van de afgelopen maanden, zowel in Orlando als in Nederland heeft laten zien dat die discussie nog lang niet afgerond is en dat er nog veel werk aan de winkel is voor Pride Photo Award".

Fotografen konden de afgelopen maanden foto’s indienen in vier categorieën: Stories, Single Images, een open categorie en het thema van 2016: ‘Insiders / Outsiders' Een jury van gerenommeerde fotografie-experts beoordeelt volgende week de inzendingen van 2016.

De winnaars worden geëerd tijdens de prijsuitreiking op vrijdag 16 september in de Oude Kerk van Amsterdam. Daar is een expositie met werk van alle winnaars van dit jaar te zien van zaterdag 10 september tot en met zondag 16 oktober 2016.

Het is de zesde keer op rij dat Pride Photo Award deze wedstrijd organiseert.
  
Record aantal inzendingen fotowedstrijd Pride Photo Award

Redaktie, in Theater, Kunst & Expo op 02 september 2018
Je kunt reageren :: Mijn reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):

Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 327, november 2018


Meer uit Theater, Kunst & Expo
Meer uit nummer 300
Meer van Redaktie

Sauna NieuweZijds


Gay Sauna Amsterdam

meer info |visit


LantarenVenster


De plek om de actuele auteursfilm en wereldcinema te zien

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media