Back to Top
Woensdag 03 juni
86442 users - nu online: 881 people
86442 users - nu online: 881 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Rotterdam Pride 2016 trapt af met Pride Walk door centrum Rotterdam


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 26 augustus 2016

This article is also available in English


Van 22 tot en met 25 september vindt de derde editie plaats van Rotterdam Pride. Voor dit evenement wordt iedereen uitgenodigd de seksuele diversiteit in Rotterdam te vieren. Naast een bomvol programma met veel kunst en cultuur zullen er in het centrum van de havenstad ook weer vele feesten losbarsten.

Op vrijdagavond 23 september wordt het feestelijke weekend ingeluid op de Wilhelminapier met de start van de Pride Walk, die eindigt met een knallend openingsfeest op het Schouwburgplein. Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze Pride Walk, de Rotterdamse optocht waar seksuele diversiteit uitbundig wordt gevierd voor en door jong, oud, homo, hetero, trans, bi, lesbi, trans, multi, culti en meer. Deelnemers en het publiek worden onderweg getrakteerd op muzikale interventies en visueel spektakel in alle kleuren van de regenboog.

De Pride Walk start dit jaar bij het KPN-gebouw op de Kop van Zuid en loopt over de Erasmusbrug door het centrum van Rotterdam om vervolgens te eindigen bij het Schouwburgplein, alwaar de publieksopening plaats vindt met optredens van onder anderen de onverbiddelijke en vreugdevolle Euro-disco van Lord of the Lobsters en de eclectische groep Cookachoo, die wel een van de kleurrijkste bands van Nederland genoemd mag worden.

De Pride Walk begint om 17.00 uur op het KPN plein, Wilhelminakade 123 en bereikt de slotbestemming rond 19.00 uur.

De avond daarvoor, op donderdag 22 september, kunnen geïnteresseerden tijdens de Rotterdam Pride Talkshow echter al op zoek gaan naar antwoorden op de vraag hoe Rotterdam een stad kan zijn waarin iedereen zich thuis voelt, met alle verschillen die er tussen burgers zijn.

Deze vraag heeft aan urgentie gewonnen na de schietpartij in Orlando en de aanslagen in Europa, want sindsdien voelt bijna de helft van de homo’s, lesbo’s, bi- en transseksuelen zich minder veilig dan vijf jaar geleden. De Talkshow bestaat uit actuele interviews en debatten, afgewisseld met muziek en theater en vindt van 19.30 uur tot 21.30 uur plaats in Arminius, Museumpark 3, Rotterdam.

Op zaterdag wordt het Schouwburgplein met een grote grasmat getransformeerd tot long stay camping met het programma Camp Pride. Belangenorganisaties en supporters presenteren zich ieder in een eigen tuintje aan het publiek: Welcome to my Backyard. Tijdens Camp Pride worden vanaf 13.00 uur activiteiten georganiseerd, die doorgaan tot 20.00 uur.

Naast terrasjes met eten en drinken kunnen bezoekers zich heerlijk ontspannen tijdens een yoga workshop of hysterisch worden bij de theatervoorstelling My Own Private Disaster van Moeremans & Sons. Laat je verrassen door Rotterdamse performers met als afsluiting Miekie Fire & Her Amazing Tribute Band met een nieuwe setlist Revival of the Queerest.


(Un)labelled
 
Het thema van Rotterdam Pride 2016 is “(Un)labelled.” Met dit thema onderzoekt Rotterdam Pride alle labels die er zijn en daagt tegelijkertijd iedereen uit om te “unlabellen” door alle mensen te laten zijn wie ze zijn, ongeacht een label. Met deze benadering en een label-overstijgend programma wil Rotterdam Pride iedereen aanspreken die de vrijheid van seksuele diversiteit ondersteunt.

Rotterdam Pride bouwt een brug tussen de HLBT- en de hetero-gemeenschap. Met een breed publieksprogramma, bestaande uit de talkshow, een roze kerkviering, tours, tentoonstellingen, film, theater en vele feesten wordt vier dagen lang de seksuele diversiteit gevierd en wil Rotterdam Pride een positieve bijdrage leveren aan de gastvrijheid van Rotterdam, een stad waarin iedereen zich welkom en veilig voelt.Rotterdam Pride, 22 t/m 25 september 2016.
De toegang is grotendeels gratis, maar voor enkele programma-onderdelen moet worden betaald.
Zie voor meer informatie www.rotterdam-pride.com.


foto's Bas Czerwinski
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Rotterdam Pride 2016 trapt af met Pride Walk door centrum Rotterdam

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 28 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media