Back to Top
Woensdag 03 juni
86442 users - nu online: 853 people
86442 users - nu online: 853 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Antwerpen Pride 2016


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 10 augustus 2016


Antwerp Pride is een meerdaags feestelijk evenement met een homo cultureel karakter. Het vindt sinds 2008 jaarlijks plaats in het tweede weekend van augustus in Antwerpen en trekt jaarlijks meer dan 20.000 bezoekers. Antwerp Pride bouwt voort op Red & Blue’s Navigaytion, dat sinds 2003 jaarlijks in augustus aan boord van een schip plaatsvond.

Antwerpen Pride omvat een week lang tal van activiteiten voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en sympathisanten, en vindt dit jaar van 11 tot en met 14 augustus plaats. Hoewel de Belgian Pride in Brussel oorspronkelijk een meer demonstratief karakter heeft, wil Antwerpen met Antwerpen Pride zich presenteren als homovriendelijke stad.

Daarmee is Antwerp Pride vergelijkbaar met de eveneens van oorsprong puur feestelijke Amsterdam Gay Pride. De grote trekpleister van Antwerp Pride is de Parade: op de zaterdag trekt een kleurrijke optocht met praalwagens en mensen door het centrum van de stad.

Tijdens Antwerp Pride zal ook Red & Blue op vrijdag 12 augustus en zaterdag 13 augustus weer garant staan voor evenementen van wereldformaat: het officieuze, “men only” Pride evenement Rapido zal ook dit jaar de voormalige smederij tot in de nok toe vullen.   Na Rapido biedt Red & Blue vanaf vijf in de ochtend een after hour met ANTWERP_DARK. Vrijdag voorafgaand aan de Pride-parade gooit de club het over een andere boeg... Twinxx verzamelt de lekkerste twinks en staat open voor een openminded publiek, jong en ouder, met gratis toegang.
 
Highlights


Hoogtepunten van de festiviteiten rond Antwerpen Pride, die op donderdag 11 augustus starten met:

Donderdag 11 auguststus:

11:00 Kinky Pinky Expo:
Kinky Pinky, een selectie van beeldend werk van hedendaagse kunstenaars, soms ondeugend, soms spannend, soms vervreemdend. Werk geselecteerd naar het thema van de titel.
Draakplaats 1

16:00 Naked & Underwear party
Inbegrepen bij de entree zijn een gratis kluisje, condooms, glijmiddel en een handdoek. Een douchefaciliteit is natuurlijk ook aanwezig. The Kinkys, Lange Beeldekensstraat 10

18:00 Midsummer Party: Het Roze Huis, de Antwerpse LGBT paraplu-organisatie, en café Den Draak nodigen je uit op hun Midsummer Party, het openingsfeest van de Antwerp Pride. Deze zomer brengt de Midsummer Party live muziek van The Inglorious Bastards en de “infamous“ DJ Dr. T. De Belgische paaldans kampioen Bart Bruyninckx laat hierbij zijn kunsten zien. Draakplaats 1, toegang gratis
 
22:30 Happy Hour in de Boots: happy evening met alle drankjes voor de halve prijs
The Boots, Van Aerdtstraat 22

 
Vrijdag 12 auguststus:
 
The Dark Lady and the Tender Churl
Uit London is daar The Fourth Choir, London’s LGBT-vriendelijke koor wat in de oudste kapel die Antwerpen rijk is, Kapel Elzenveld, het eerder in Londen uitverkochte concert “The Dark Lady and the Tender Churl “ ten gehore zal brengen. Weinig mensen weten dat Shakespeare prachtige gedichten schreef voor een jonge man (zijn “tender churl“) terwijl hij ook op dat moent een relatie had met een getrouwde vrouw, die hij de “Dark Lady“ noemde.
Kapel Elzenveld, Lange Gasthuisstraat 45
 
23:00 Full Fetish
Op vrijdagavond gaat voor de 22ste keer het dak eraf tijdens dit “partner event”, georganiseerd door Team Recon in samenwerking met The Boots. The Boots Van Aerdtstraat 22
 
23:00 Twinxx# met Live on Stage de band Boycode
Dance party For Gay Youngsters & Friends. Gratis toegang.
Red & Blue, Lange Schipperskapelstraat 11-13


Zaterdag 13 auguststus:
 
14:00 Pride Parade
Start: bij de Waterpoort,  Route: Verschansingsstraat - Leopold de Waelplaats - Karel Rogierstraat - Marnixplaats - Scheldestraat - Scheldekaaien. Eindpunt: Sint Pietersvliet

23:00 Rapido
Het officieuze, “men only” Pride evenement Rapido zal ook dit jaar de voormalige smederij tot in de nok toe vullen! Vorig jaar was de club uitverkocht, reserveer dus nu je tickets via www.redandblue.be.
Red & Blue, Lange Schipperskapelstraat 11-13

05:00 - ? ANTWERP_DARK
Na Rapido biedt Red & Blue vanaf vijf in de ochtend een after hour met ANTWERP_DARK.
Red & Blue
Lange Schipperskapelstraat 11-13


Zondag 14 auguststus:

14:00 Closing Festival
Met o.a. Maskara, Zeester, La Diva Live, Dimi, Sandra Kim, Gregory Frateur, Surprise TOP act, Dana International.
Zorg dat je er op tijd bij bent, de Grote Markt wordt afgesloten wanneer deze vol is!
Grote Markt


Een volledig overzicht vind je op www.antwerppride.be, tickets voor Red & Blue kun je heel makkelijk op hun website krijgen op www.redandblue.eu


Happy Pride!
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIEaug 2015       


aug 2015       
Antwerpen Pride 2016

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 12 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media