Back to Top
Donderdag 23 maart
85862 users - nu online: 1619 people
Gay News : Editie : 299 : Duitse coalitiepartijen blijven tegen homohuwelijk

Printervriendelijke Pagina  

Duitse coalitiepartijen blijven tegen homohuwelijk

door Redaktie in Historie & Politiek , 20 juli 2016


Uit enkele uitgelekte documenten rond de landelijke Duitse verkiezingen in de herfst van 2017, blijkt dat de regerende coalitiepartijen CDU en CSU vierkant tegen het homohuwelijk blijven. Erger nog, men zou verder willen borduren op de verkiezingsslogan van de vorige landelijke verkiezing (Tolerantie ja, homohuwelijk nee).

Op één van de verkiezingsaffiches voor 2017 zou komen te staan dat het huwelijk een exclusief recht moet blijven voor heteroseksuele koppels, waarbij men verder stelt: 'de grondwet staat enkel het heterohuwelijk toe, we zullen dus het traditionele gezin van man, vrouw en kind blijven beschermen'.

Hiermee blijft de Christelijke coalitie ook in de aanloop naar de verkiezingen van 2017 neen zeggen tegen de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes in Duitsland.

Als er geen politieke aardverschuivingen plaats vinden bij de komende landelijke verkiezingen van 2017, dan zal het nog vele jaren duren eer Duitsland een homohuwelijk heeft. In de afgelopen jaren stemden beide regerende coalitiepartijen al meerdere keren tegen wetsvoorstellen rond een mogelijke legalisatie van het homohuwelijk, en weigerde men ook meerdere keren ook maar over het onderwerp 'homohuwelijk' te debatteren.

Negen Duitse staten willen homohuwelijk, maar Merkel blijft tegen

Negen afgevaardigden van de zestien Duitse Federale staten hebben een resolutie goedgekeurd die het mogelijk maakt het huwelijk open te stellen voor homo en lesbische koppels in Duitsland. Maar zeven federale staten, waaronder de regering van Angela Merkel stemden niet mee. De stemming zorgt er voor dat er meer druk wordt gezet op de Duitse overheid om het homohuwelijk in te voeren.

Er zijn wel legale partnerschappen maar die zijn verre van gelijk aan het huwelijk, homo en lesbische koppels mogen ook geen kinderen adopteren.
 
 
gerelateerd
President Polen: 'Het homohuwelijk zal hier nooit komen'

Wat heeft Donald Trump voor met homo-Amerika

Godsdiensten, de bron van alle homohaat


Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Duitse coalitiepartijen blijven tegen homohuwelijk

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.158.187.118Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 307, March 2017


Meer uit Historie & Politiek
Meer uit nummer 299
Meer van Redaktie

Dirty Dicks


Well-know great leather & cruise bar

meer info |visit


Sauna NieuweZijds


Gay Sauna Amsterdam

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
RSS Issuu
Abonneren
zelfstandige Escortboys
CMI
Neem contact op
Adverteren