Back to Top
Maandag 18 juni
86146 users - nu online: 1140 people
86146 users - nu online: 1140 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Het bloedbad in Orlando, Florida


door Ron Meijer in Columns & Opinie , 19 juli 2016


Negenenveertig doden plus de dader maakt vijftig doden tijdens de slachtpartij in een homobar in Orlando (USA). Dat is de stand op het moment van schrijven, want het is niet uitgesloten dat onder de ernstig gewonden meer mensen alsnog overlijden aan hun verwondingen. Ik zal U besparen wat er op forums allemaal rondgaat, maar van enig nadenken is daar geen sprake.

Erger nog, soms denk ik dat de mensen die schrijven “schiet alle moslims hier ook maar dood,” niet veel anders zijn dan de dader. De angst zit er blijkbaar goed in en dat is natuurlijk ook niet verwonderlijk met zoveel moordpartijen op mensen die toevallig op het verkeerde moment op de verkeerde plaats waren. Maar angst is zelden een goede raadgever en ik hoop dat als de eerste emoties wat gezakt zijn deze mensen wat beter gaan nadenken. En dat nadenken is per se niet de kop in het zand steken, want wat zijn de feiten?

Van alle groepen in de wereld hebben homo’s de meeste bloeddorstige vijanden; religieuze fanatici, rechts-extremisten, links-revolutionairen, reactionairen, noem ze maar op. Islamisten behoren tot de gevaarlijkste vijanden van homoseksuelen.

De islam verbiedt homoseksualiteit. Het is een strafbaar feit. Volgens de sharia, de wetgeving en rechtspraak van de islam, moeten homoseksuelen worden gedood. Wie kent niet de beelden van jongens en mannen die in het openbaar worden opgehangen of van een hoog gebouw worden gegooid; het is nog steeds de praktijk van vandaag.

Vervuld van haat tegen homo’s vermoordde Omar Mir Seddique Mateen negenenveertig weerloze jonge mensen alleen vanwege het feit dat ze zich in een homoclub bevonden en dus blijkbaar wel homoseksueel moesten zijn. De slachtoffers waren in de leeftijd van twintig tot vijfendertig jaar. Verschilt deze moordpartij van alle andere moordpartijen in de Verenigde Staten en hier in Europa?

De meeste van deze daden werden gepleegd door compleet gestoorde personen. In al deze gevallen kun je je woede en kritiek richten op de Amerikaanse wapenwet of het falende zorgsysteem. In enkele van de gevallen hingen de daders een extreem-rechtse ideologie aan. Maar nu pleegde een islamist de dodelijkste schietpartij door één enkele schutter ooit in de Verenigde Staten. En dat zou volgens sommigen niets te maken met de islam?

Omar Mateen was negenentwintig jaar oud, van Afghaanse afkomst, en geboren in New York. Zijn vader zei tegen de media dat de daad van zijn zoon niets te maken heeft met religie: “Hij zag twee mannen kussen. Toen werd hij kwaad.” Islamitische kinderen leren de gewelddadige vormen van homofobie thuis. En omdat daar geen rationele argumenten voor nodig zijn, wordt simpelweg verwezen naar de islam. Omar Mateen was een bekende van de FBI. In 2013 en daarna werd hij ondervraagd door de FBI vanwege zijn mogelijke sympathie voor de jihadisten.

Het persbureau Amaq, gelieerd aan de IS, zegt dat Omar een IS-strijder was. Volgens de FBI zou Omar het alarmnummer 911 hebben gebeld voordat hij begon met schieten. Hij zou daarbij hebben geroepen dat hij “trouw zwoer aan de leider van de Islamitische Staat.”

Dit alles maakten we ook mee met de terroristen in San Bernardino, Parijs en Brussel. De diensten kenden hen bijna allemaal. En toch kon hij vrij gemakkelijk tot deze daad komen. Vanaf nu moeten westerse overheden zich ook zorgen maken over de plaatsen waar homoseksuelen bijeenkomen. De vele Gay Parades de komende maanden vormen natuurlijk een relatief gemakkelijk doelwit. In één ding zijn ze al geslaagd: het met succes zaaien van angst. Hopelijk laat U zich door deze angst en onrust er niet van weerhouden waar dan ook een Gay Parade te bezoeken.

Al met al: Happy Gay Pride! 
Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 322, juni 2018


Meer uit Columns & Opinie
Meer uit nummer 299
Meer van Ron Meijer

Amistad


Unique and popular gay friendly Hotel & B&B

meer info |visit


Mister B Antwerp


Mister B's second Franchise store

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media