Back to Top
Maandag 01 juni
86440 users - nu online: 849 people
86440 users - nu online: 849 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Reijers World: Misselijk van geiligheid


door Reijer Breed in Columns & Opinie , 07 juli 2016

This article is also available in English


Ik vond deze week tussen mijn post een rouwkaart en maakte hem snel open. “Na een lang ziekbed is in het ziekenhuis WIM DE GROOT overleden.” Ik schrok. Die lieve Wim. Hij had zijn lymfeklierkanker dus niet overleefd.

Ik liep nadenkend terug naar mijn woning. Ik had Wim een paar maanden geleden nog opgezocht in het ziekenhuis. Hij lag in een tweepersoonskamer. Veel beterschapskaarten achter zijn bed aan de muur. Ik merkte al snel, door zijn uitgestrekte stijve hand waarmee hij me op afstand hield, dat hij niet wilde dat wij elkaar kusten.

We fluisterden tegen elkaar. Hij vertelde mij dat zijn kamergenoot niets van zijn homo-zijn afwist. Die had zijn vrouw en volwassen kinderen om zich heen zitten. “Man, wat kan jou dat nou schelen. Het is 2015.” Maar Wim wilde het liever zo laten.

Wim was vroeger, net als ik, een actieve brutale gay-activist. Hij was actief voor een COC-afdeling in Zuid-Holland. Later woonde hij op de Stadhouderskade. In zijn spijkerpak en met een indiaanse sjaal om was hij razend knap. Wij hadden een tijd een stormachtige relatie. Wim leerde me voor het eerst om te gaan met een flesje poppers. Het was heerlijk en spannend.

Het was een feestje om met Wim te vrijen. In de trein van Wormerveer was ik al misselijk van geiligheid. De woorden top en bottom bestonden nog niet. Maar Wim was de neuker. Hij woonde twee hoog en stond me al op te wachten. “Zo schurk, ben je daar eindelijk,” zei hij. En het duurde niet lang of we lagen naakt in zijn bed. Het was heerlijk om zijn stijve pik te pijpen. Hij draaide me om en drong zich in me. Er kwam geen einde aan. Ik voelde hem klaarkomen. Wim lag zwaar hijgend op me en trok zich terug. “Dat was heerlijk,” zei hij, “jij bent geweldig.” Er vielen nog wat druppeltjes op mijn rug. Wim pakte een handdoek en veegde ze weg. “Dank je wel,” zei ik en draaide me om. Ik gaf hem een zoen en zei: “Je bent fantastisch. Hoe kun je het zo lang volhouden?” “Jaaaaaaa,” zei Wim lachend, “veel oefenen, veel oefenen.” Ik gaf hem een por. Hij greep mij vast. We lachten buitelend over het bed en vielen op de grond.

Wim en ik hadden een geheimpje. Overal waar we elkaar tegenkwamen zongen we Ramona van de Blue Diamonds. Zelfs in de donkere kamer van de Argos:

Ramona
I hear the mission bells above
Ramona
The ring and bells a song of love

I press you caress you
And bless the day you told me again
To always remember
The ramblin rose you wear upon your head

Ramona
When day is done you hear my call
Ramona
We’ll meet beside the waterfall

I’ll dress the dawn
When I awake you have to be gone
Ramona
I need you on my own


Ik las Wim’s rouwkaart nog een keer. Gewoon een aanhef, zijn naam en daaronder een lijstje met de namen van zijn moeder, zijn zussen en broers met aanhang en hun kinderen. Ik besloot om niet naar zijn begrafenis te gaan. Ik brandde die dag hier thuis wel een kaars voor hem. Ik hoorde later dat er op zijn afscheid wat klassieke muziek gedraaid was en dat alleen zijn oudste zus gesproken had. Zij had verteld dat Wim de enige was die niet getrouwd was in hun gezin en had woorden gebruikt als “alleenstaande” en “vrijgezel.” En ik dacht: “Lieve Wim, ik had jou als actieve flikker een heel ander afscheid gegund.”
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REIJER BREEDMEEST GELEZEN VAN REIJER BREED

Reijers World: Misselijk van geiligheid

Reijer Breed, in Columns & Opinie op 09 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media