Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 902 people
86447 users - nu online: 902 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Marlene Dietrich EuroPride Gala Tuschinski 1


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 04 juli 2016

This article is also available in English


Vrijdag 29 juli 2016 presenteert Blond & Blauw Theater met Pathé Cinema een hommage aan de Grand Diva in de grote zaal van het Tuschinski Theater te Amsterdam. Tijdens het Marlene Dietrich EuroPride Theater Gala treedt een scala aan artiesten letterlijk in de voetsporen van Marlene Dietrich, die in 1960 optrad op het grote podium van theater Tuschinski. Het concert werd destijds live op de Nederlandse radio uitgezonden.

De voorstelling valt bewust samen met EuroPride dankzij de iconische betekenis die Marlene Dietrich heeft voor de homo-gemeenschap vanwege haar androgyne verschijning, onverbiddelijke glamour en “mannelijke” seksualiteit. Bijzonder is dat 29 juli de datum markeert waarop in 1945 Theater Tuschinski feestelijk werd heropend en de door de Duitsers gegeven naam Tivoli definitief van de gevel verdween.

Voor de oorlog had Abraham Tuschinski Marlene Dietrich persoonlijk naar Nederland gehaald. Het onderstreepte haar warme band met de legendarische entrepreneur. Als bewonderaarster van Abraham Tuschinski stuurde de jonge filmdiva al in 1931 haar gelukwensen bij het tienjarig jubileum van zijn Tuschinski theater: “To the Tuschinski Theatre with anniversary greetings, Marlene Dietrich.”

Terwijl de jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog een einde maakte aan Tuschinski’s leven, werd de Duitse Marlene Dietrich een van de aansprekende symbolen van geallieerd verzet. Haar optreden in 1960 in zijn levenswerk was voor Dietrich van bijzondere betekenis. Theater Tuschinski was voor haar een perfect podium. Was zij met haar allure een parel, dan was Tuschinski beslist de ideale oester. Zo kon zij postuum eer bewijzen aan de man die het allemaal mogelijk had gemaakt.

Via het witte doek en het podium kan het publiek op 29 juli opnieuw kennis maken met Marlene Dietrich als iconische filmster maar ook als podiumartiest. In deze muzikale theatershow wordt het fenomeen Dietrich onder de loep genomen middels haar repertoire, films, foto’s en commentaar op haar turbulente leven.

Het beroemde Würlizer-Strunk-orgel in de grote zaal, dat sinds 1921 voor vele generaties - tot in de jaren tachtig - als muzikale onderlegger van het getoonde variété heeft gediend, zal opnieuw middelpunt zijn tijdens de voorstelling dankzij onderhoud door vrijwilligers van de Nederlandse Orgel Federatie.

Onder aanvoering van zangeres en performer La Sirène (Wilma Bakker) alias “La Dietrich” zullen de artiesten het publiek meenemen op een theatrale tijdreis van Berlijn naar Hollywood, langs de slagvelden van de Tweede Wereldoorlog, naar Las Vegas en Marlene’s laatste domicilie: Parijs.

Tijdens het Marlene Dietrich EuroPride Theater Gala zijn optredens te verwachten van onder anderen Marlene ExtraLarge, Wilma Bakker, Ludique!, Gerrie van der Klei, Molly Strychnine, Mieke Stemerdink, Maeve van der Steen en Kees Taal.

De presentatie is in handen van filmexpert Michael Helmerhorst. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door piano-maestro Jan Robijns en theaterorgelspeler Paul Tijink. Op het programma staan ook entre-acts door het tap-trio Tappin-it Collective, dat bestaat uit Marnix Lenselink, Robin Lie en Doortje Peters, de illusionist Niels Harder en de verzamelaars Hayo Sol, Ulrich M. Puchstein en Lothar Schuermann, de president van de internationale fanclub www.marlene4ever.com.

Bezoekers van het Gala worden door Luna Lunettes en Brothers Grimm via de rode loper verwelkomd naar de foyer van het theater waar The Andors Jazzband optreedt. Het Gala begint om 22.00 uur, de foyer is geopend vanaf 21.00 uur. Zie www.blondenblauw.nl voor meer informatie of de website van Pathé.
Win kaarten! Gay News geeft 2x2 kaarten wegGay News geeft 2x2 gratis kaarten weg, wil je hier kans op maken, mail dan even kort, maar uiterlijk 20 juli, waarom je hier graag heen gaat, vergezeld van je naam (en graag telefoonnummer) naar akties@gaynews.nl.

Onder de leukste en origineelste motivaties worden de kaarten dan verloot. Behoor je tot de gelukkigen, dan ontvang je uiterlijk op maandag 23 juli per email van ons bericht.

2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Marlene Dietrich EuroPride Gala Tuschinski 1

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 06 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media