Back to Top
Maandag 16 Jul
86163 users - nu online: 1183 people
86163 users - nu online: 1183 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Ultra orthodoxe Jood schuldig bevonden aan moord tijdens Gay Pride


door Redaktie in Algemeen , 30 juni 2016

This article is also available in English


De extremistische ultra orthodoxe Jood Yishai Shlissel is schuldig bevonden aan moord en zes moordpogingen. De man viel op 30 juli 2015 zes mensen aan tijdens de Gay Pride in Jeruzalem, waarbij een meisje van 16 aan haar verwondingen overleed.

Aanvallen tegen homo's en transgenders zijn eerder uitzonderlijk in Israël waar homoseksualiteit legaal is sinds 1988. Homo en lesbische koppels zijn sinds 1994 erkend, en mogen sinds 2008 ook kinderen adopteren. Sinds 2006 zijn buitenlandse homohuwelijken ook erkend, en sinds 2014 mogen homo koppels gebruik maken van het draagmoederschap. Daarnaast zijn er ook nog wetten die bescherming bieden tegen discriminatie en mogen transgenders hun gender legaal laten aanpassen bij de burgelijkestand.

De aanval op de Gay pride in 2015 werd unaniem veroordeeld, ook door de ultra-orthodoxe Joodse gemeenschap en zijn leiders. Ook eerste minister Benjamin Netanyahu sprak zijn afkeer uit over de laffe daad. De ultra-orthodoxe Jood Yishai Shlissel was pas drie weken op vrije voeten na een celstraf van tien jaar op de Gay pride van 2005. De rechter die Shlissel schuldig bevond aan moord en zes moord pogingen, sprak zijn ongenoegen uit over de vrijlating, en het feit dat men niet goed had ingeschat dat Shlissel opnieuw een aanval zou plegen.

De advocaat van Shlissel beweerde dat zijn cliënt niet de intentie had te doden. Drie dagen na zijn aanval overleed de toen 16-jarige Shira Banki. In februari van dit jaar is er een stadsplein in Jeruzalem, als eerbetoon, naar haar vernoemd, Zion Square zal zal Tolerance Square gaan heten als eerbetoon aan de 16-jarige Shira Banki die stierf tijdens een aanval op de Gay Pride.
  

Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 323, juli 2018


Meer uit Algemeen
Meer uit nummer 298
Meer van Redaktie

LantarenVenster


De plek om de actuele auteursfilm en wereldcinema te zien

meer info |visit


Toddities


Art gallery for artists and their admirers

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media