Back to Top
Zondag 31 mei
86440 users - nu online: 991 people
86440 users - nu online: 991 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Harteloos en schadelijk kinderfilmpje van Jehova’s Getuigen


door Redaktie in Algemeen , 22 juni 2016


‘Harteloos en schadelijk’, zo betitelt het COC een kinderfilmpje dat de Jehova’s Getuigen verspreiden. De boodschap van het filmpje is dat LHBT’s niet naar de hemel gaan en dat seksuele gerichtheid kan worden veranderd.

“De verpakking is suikerzoet, maar de boodschap is bitter, harteloos en schadelijk”.  “Zo’n filmpje kan LHBT-kinderen in Jehovagezinnen tot wanhoop drijven.”

Het COC heeft de Jehova’s Getuigen gevraagd het filmpje te verwijderen en dringt aan op een gesprek over de kwestie. Dat gebeurt mede namens het LKP, de koepelorganisatie voor Christelijke LHBT’s. Seksuele gerichtheid niet kan worden veranderd en pogingen daartoe kunnen tot ernstige psychische schade leiden.

“Laat de Jehova’s Getuigen er voor zorgen dat LHBT’s zich veilig voelen in hun gemeenschap in plaats van zo’n harteloze boodschap te verkondigen.”
 
In het filmpje komt een schoolmeisje thuis met een tekening van een vader, moeder en twee kinderen. Ze vertelt aan haar moeder dat een klasgenootje een tekening van twee moeders en hun kind had gemaakt. De juffrouw had haar uitlegd dat het niet uitmaakt zolang mensen van elkaar houden.

De moeder kijkt uiterst bezorgd en legt vervolgens uit dat het paradijs voor deze mensen niet is weggelegd tenzij ze ‘veranderen’. COC-voorzitter Ineke vindt het kwalijk dat Jehova’s Getuigen hun kinderen met deze intolerante, kwetsende en schadelijke boodschap terug naar school sturen.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Harteloos en schadelijk kinderfilmpje van Jehova’s Getuigen

Redaktie, in Algemeen op 24 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media