Back to Top
Dinsdag 18 Feb
86414 users - nu online: 1159 people
86414 users - nu online: 1159 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
21 miljoen voor holebi & transgender centrum in Australie


door Redaktie in Algemeen , 20 juni 2016

This article is also available in English


Het bestuur van Melbourne, de hoofdstad van de Australische deelstaat Victoria, heeft 21 miljoen dollar vrijgemaakt voor de homo, lesbische, biseksuele en transgender gemeenschap.

Het geld dient voor de bouw van een groot holebi & transgender ontmoetings en gezondheids centrum (Pride Centre). Daar zullen homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders terecht kunnen voor informatie, gezondheidszorg, waaronder Aids preventie en zorg, support diensten, advocaten raadplegingen, ontmoetingen en veel meer. In die 21 miljoen dollar zit ook 6 miljoen dollar voor extra uitbreiding van diensten die zich bezig houden met alles wat belangrijk is voor transgenders.

Volgens staatspremier Daniel Andrews doet Victoria in Melbourne wat alle andere Australische staten ook zouden moeten doen. "Iedereen in onze staat moet het recht hebben zich gerespecteerd en veilig te voelen ongeacht wie ze zijn," aldus Andrews.

Holebi's, transgenders en sympathisanten zijn erg blij met de komst van het Pride centrum, en weten dat gelijkaardige centra in grote Amerikaanse staten zoals New York en San Francisco erg succesvol zijn. Ondertussen heeft Australië nog steeds geen werk gemaakt van de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes.

Het hooggerechtshof van Australië onlangs wetgeving, die het mogelijk maakte voor homoseksuele koppels om te trouwen in het Australisch Hoofdstedelijk Territorium, vernietigd. Het deelgebied, een zelfbesturend gebied in het zuidoosten van het land, legaliseerde eind oktober het homohuwelijk en werd daarmee de eerste plek in Australië waar mannen en vrouwen van hetzelfde geslacht konden trouwen.

De Australische regering heeft de wet nu aangevochten via het hooggerechtshof.

In 2004 sloot de regering de mogelijkheid voor twee mannen of twee vrouwen om te trouwen uit en in 2012 werd er nog tegen het homohuwelijk gestemd.
Volgens de nationale regering was de legalisatie van het homohuwelijk in het gebied rondom de federale hoofdstad Canberra in strijd met de federale wetten. De huwelijken van de 27 koppels die zijn getrouwd na de legalisatie in oktober worden ongeldig verklaard.
 

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

21 miljoen voor holebi & transgender centrum in Australie

Redaktie, in Algemeen op 22 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media