Back to Top
Zaterdag 29 Apr
85884 users - nu online: 1365 people
Gay News : Editie : 298 : Trans Tapes: Verbreding van het verhaal over wat het betekent trans te zijn

Printervriendelijke Pagina  

Trans Tapes: Verbreding van het verhaal over wat het betekent trans te zijn

door Redaktie in Uitgaan , 14 juni 2016


Op 22 juni vindt de 2e 'QueerTalk' plaats bij IHLIA. De afgelopen jaren zijn verschillende verhalen over trans-mensen onder de aandacht van een algemeen publiek gebracht. Het delen van verhalen en het verkrijgen van inzicht in de levens van trans-mensen is belangrijk voor het verwerven van kennis en heeft de potentie trans-mensen mentaal kracht te geven.

Maar hoe zit het als een transgender zich niet gerepresenteerd voelt door het aangeboden verhaal? Dit was het geval bij Bart Peters, Jonah Lamers en Chris Rijksen. Ze gingen tot actie over om de stem van trans-mensen te laten horen en creëerden de Trans*Tapes.

De Trans*Tapes is een reeks van zes korte videoportretten over transgender mensen in Nederland. Terwijl veel verhalen die over het onderwerp “transgender” gaan de neiging hebben transgender mensen in studieobjecten te veranderen, concentreren de Trans*Tapes zich op kracht, zelfverzekerdheid en menselijke veerkracht.

De reeks verbreedt het verhaal en laat een veel gelaagder beeld zien van wat het kan betekenen transgender te zijn. Tijdens de tweede editie van QueerTalk krijgen de aanwezigen de kans meer van het project te zien en erover te horen. Website: www.trans-tapes.com.

QueerTalk wordt georganiseerd in een samenwerking tussen de Mosse Stichting en IHLIA.

QueerTalk 2: woensdag 22 juni 2016, 17.30–19.00. OBA, IHLIA, Haasse/Vestdijkzaal, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam. Toegang gratis.
 
 
gerelateerd
Eerste stappen ter beperking geslachtsregistratie ‘positief’

Roddel Nieuws

Leerstoel Workplace Pride


Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Trans Tapes: Verbreding van het verhaal over wat het betekent trans te zijn

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 23.20.219.0Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 309, mei 2017


Meer uit Uitgaan
Meer uit nummer 298
Meer van Redaktie

HotSpot Bar


The bar with the 'campy' music videos

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren