Back to Top
Zondag 07 juni
86442 users - nu online: 960 people
86442 users - nu online: 960 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Trans Tapes: Verbreding van het verhaal over wat het betekent trans te zijn


door Redaktie in Scene , 14 juni 2016

This article is also available in English


Op 22 juni vindt de 2e 'QueerTalk' plaats bij IHLIA. De afgelopen jaren zijn verschillende verhalen over trans-mensen onder de aandacht van een algemeen publiek gebracht. Het delen van verhalen en het verkrijgen van inzicht in de levens van trans-mensen is belangrijk voor het verwerven van kennis en heeft de potentie trans-mensen mentaal kracht te geven.

Maar hoe zit het als een transgender zich niet gerepresenteerd voelt door het aangeboden verhaal? Dit was het geval bij Bart Peters, Jonah Lamers en Chris Rijksen. Ze gingen tot actie over om de stem van trans-mensen te laten horen en creëerden de Trans*Tapes.

De Trans*Tapes is een reeks van zes korte videoportretten over transgender mensen in Nederland. Terwijl veel verhalen die over het onderwerp “transgender” gaan de neiging hebben transgender mensen in studieobjecten te veranderen, concentreren de Trans*Tapes zich op kracht, zelfverzekerdheid en menselijke veerkracht.

De reeks verbreedt het verhaal en laat een veel gelaagder beeld zien van wat het kan betekenen transgender te zijn. Tijdens de tweede editie van QueerTalk krijgen de aanwezigen de kans meer van het project te zien en erover te horen. Website: www.trans-tapes.com.

QueerTalk wordt georganiseerd in een samenwerking tussen de Mosse Stichting en IHLIA.

QueerTalk 2: woensdag 22 juni 2016, 17.30–19.00. OBA, IHLIA, Haasse/Vestdijkzaal, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam. Toegang gratis.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Trans Tapes: Verbreding van het verhaal over wat het betekent trans te zijn

Redaktie, in Scene op 16 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media