Back to Top
Maandag 25 mei
86437 users - nu online: 1207 people
86437 users - nu online: 1207 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Missisippi voert super anti-homo wet in


door Redaktie in Historie & Politiek , 08 juni 2016

This article is also available in English


De Amerikaanse staat Mississippi zal binnenkort bekend staan als meest homofobe van alle Amerikaanse staten. Met dank aan de goedkeuring van de wet door de Republikeinse meerderheid. De wet genaamd Protecting Freedom of Conscience from Government Discrimination Act gaat veel verder dan andere ant-homo wetten in andere staten.

In de pas aangenomen wet staat: “het is aanvaardbaar om iemand die zichzelf identificeert als homo, lesbisch, biseksueel of transgender te discrimineren”.

“Het huwelijk wordt enkel als mogelijk beschouwd tussen één man en één vrouw. Seks mag alleen gebeuren binnen het huwelijk tussen één man en één vrouw. Dit alles vanuit de religieuze overtuiging van een persoon tegen een persoon die zich identificeert als holebi of transgender, waarbij de persoon die discrimineert niet zal worden gestraft”.

Met deze wet wordt de staat Mississippi weldra de meest anti homo staat van de VS. De wet moet weliswaar nog worden goedgekeurd door de Republikeinse gouverneur, maar die liet al weten dat hij dat zeker zal doen. In de vierde staat werd de anti holebi wet onlangs terug gedraaid met dank aan het dreigen met een boycot door Hollywood, bedrijven en hetero's. De kans dat dit ook gebeuren zal in Mississippi is echter zeer klein.


2016 het jaar van anti homo wetten in de VS

2015 was in de Verenigde Staten het jaar van de overwinningen voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders en het verwerven van gelijke rechten. Maar het jaar 2016 zal naar alle waarschijnlijkheid een jaar worden van anti homo wetten. Dat blijkt uit een rapport van het Human Rights Campaign.

In het rapport staat dat men in 27 Amerikaanse anti homo wetten verwacht. In 2015 werden er 151 anti homo wetten ingediend in 33 staten. De meeste van deze wetsvoorstellen haalde het niet, maar er zijn nog tal van wetsvoorstellen in de maak en nog dit jaar zullen worden voortgezet, behandeld en afgehandeld. In de staten Indiana, Missouri, Zuid-Carolina en Tennessee zijn er nu al nieuwe anti homo wetten voorgesteld. Het rapport stelt dat 2016 een kritiek jaar zal worden voor de strijd om gelijke rechten voor holebi's en transgenders in de gehele VS.

Veel zo niet alles heeft te maken met het feit dat vooral Religieuzen en Republikeinen fel tegen de verworven gelijke rechten van het afgelopen jaar zijn. En het feit dat de Republikeinen sinds de laatste verkiezingen in de meerderheid zijn en in veel staten aan de macht. Daarbij is vooral het feit dat het homohuwelijk legaal is in de gehele VS een probleem voor Republikeinen en de meeste religieuzen, waarbij men er alles aan wil doen om of de klok terug te draaien, of om met extra wetten te komen die het homo's moeilijk kunnen maken.

Zoals de beruchte religious freedom laws, waarbij mensen op basis van religieuze vrijheid andere mensen (lees homo's) wettelijk mogen discrimineren. Wanneer er dan ook nog eens een Republikeinse president zou worden gekozen ziet het er nog slechter uit voor de homo's in de VS. Toch blijven velen optimistisch en stellen ze dat het support van de doorsnee Amerikaan voor gelijke rechten van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders steeds groter wordt en dat ook heteroseksuelen bereid zijn mee te strijden voor het behoud van gelijke rechten.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Missisippi voert super anti-homo wet in

Redaktie, in Historie & Politiek op 10 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media