Back to Top
Woensdag 28 juni
85917 users - nu online: 1563 people
Gay News : Editie : 298 : Herinneringen aan Gerard Reve: over toyboys en geheime minnaars

Printervriendelijke Pagina  

Herinneringen aan Gerard Reve: over toyboys en geheime minnaars

door Paul Hofman in Films & boeken , 07 juni 2016


Ook tien jaar na zijn overlijden is het laatste woord over Gerard Reve nog niet gesproken. Auteur en Reve-kenner bij uitstek Bert Boelaars heeft een boek samengesteld dat een rijke verscheidenheid bevat aan publicaties van de afgelopen jaren. Tien jaar na zijn dood concludeert de schrijver in ‘Voor het naaktgeslacht’ dat volksschrijver Reve allerminst vergeten is.

Dat had Reve zelf nooit kunnen bevroeden. Want zo zei hij ooit: “Wat blijft er uiteindelijk van over? Na mijn dood word ik op scholen tien jaar vrijwillig gelezen en daarna nog eens tien jaar verplicht. Dan noemen ze een straat naar me. En dan ben ik helemaal vergeten. Niemand weet toch meer wie Tweede van der Helst was?”

Het boek is een mooi uitgevoerde toegift op het levensverhaal van Gerard Reve. Het hoofdstuk “De toyboys van Gerard Reve” is uiterst vermakelijk. Het boek leest als een trein en door zijn schrijfstijl stelt Boelaars ons in staat heel dicht bij Reve te komen. Een prestatie van formaat. “Wat blijft er uiteindelijk van over?,” aldus Reve zelf, in een interview. “Na mijn dood word ik op scholen tien jaar vrijwillig gelezen en daarna nog eens tien jaar verplicht. Dan noemen ze een straat naar me. En dan ben ik helemaal vergeten.”

Interessant zijn ook de inkijkjes in de strijd rond de erfenis van Reve, niet alleen in literair maar ook in financieel opzicht. Onthullend en spraakmakend zijn verder de hoofdstukken waarin de vragen aan bod komen of Gerard Reve een zoon had en wie zijn geheime minnaar was. Boelaars is hier op zijn best.
 
Een prachtig boek dat je blijft boeien. En tegelijkertijd onthullend en spraakmakend.


Bert Boelaars, ‘Voor het naaktgeslacht.’ Toegift op het levensverhaal van Gerard Reve.  Baarn: Uitgeverij Prominent, 2016, 180 blz., ISBN 9789492395030, prijs 19,90,
te koop bij boekhandel Vrolijk, www.vrolijk.nu
 
 
gerelateerd
Roddel Nieuws

Brug vernoemd naar Bet van de Beeren, Koningin van de Zeedijk

Zeven openlijke LHBT's gekozen in nieuwe Tweede Kamer


Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Herinneringen aan Gerard Reve: over toyboys en geheime minnaars

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.198.223.170Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 311, 2017


Meer uit Films & boeken
Meer uit nummer 298
Meer van Paul Hofman

Amistad Hotel & apartments


Unique and popular exclusively gay hotel

meer info |visit


Mister B Antwerp


Mister B's second Franchise store

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren