Back to Top
Vrijdag 29 mei
86440 users - nu online: 957 people
86440 users - nu online: 957 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Geen homohuwelijk voor buitenlanders in Nederland


door Redaktie in Mode & Lifestyle , 04 juni 2016


Buitenlandse homostellen kunnen voorlopig niet trouwen in ons land. Op verzoek van D66 heeft het kabinet onderzocht of het homohuwelijk kon worden opengesteld voor buitenlanders. Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) en Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) schrijven aan de Kamer dat het openstellen van het burgerlijk huwelijk voor buitenlanders leidt tot praktische en juridische complicaties.

D66 stelt dat het openstellen van het huwelijk voor buitenlanders een grote bijdrage levert aan de emancipatie van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT's) in de wereld. Het is „op dit moment niet de meest effectieve manier om de emancipatie van LHBT’s wereldwijd te bevorderen”, menen de bewindslieden.

Er zijn geen verdragen of verordeningen die het verhinderen dat buitenlandse homostellen hier mogen trouwen. Maar een dergelijk huwelijk zal in veel landen op weerstand stuiten. Ook wijst het kabinet erop dat het gevaarlijk kan zijn. In 75 landen staat nog straf op homoseksualiteit.

Verder is het homohuwelijk voor veel homobewegingen in het buitenland ook geen prioriteit en zal het slechts voor een kleine elite zijn weggelegd om hier te trouwen, aldus het kabinet.

Het voorstel van D66 is ook besproken met Hivos en COC Nederland. Die hebben volgens de bewindslieden ook 'aarzelingen' bij het openstellen van het homohuwelijk voor buitenlanders.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Geen homohuwelijk voor buitenlanders in Nederland

Redaktie, in Mode & Lifestyle op 06 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media