Back to Top
Donderdag 27 Apr
85882 users - nu online: 1605 people
Gay News : Editie : 297 : Dreigen met boycot tegen anti homo-wet in Georgia heeft gewerkt

Printervriendelijke Pagina  

Dreigen met boycot tegen anti homo-wet in Georgia heeft gewerkt

door Redaktie in Historie & Politiek , 27 mei 2016


De dreiging met een boycot door tal van grote Amerikaanse filmhuizen, filmregisseurs, bedrijven en veel anderen, tegen het goedkeuren van een anti homo wet heeft gewerkt. De Republikeinse gouverneur Nathan Deal liet weten dat hij zijn veto recht gebruikt om de betreffende de wet te stoppen, wat betekent dat hij de wet niet zal ondertekenen waardoor ze niet geldig is.

De Republikeinse meerderheid in de Amerikaanse staat Georgia, had een wet goedgekeurd die mensen en op geloof gebaseerde organisaties toe zou staan, om homo en lesbische koppels te discrimineren op basis van hun religieuze of morele overtuiging, waarbij het vooral ging om het wettelijk kunnen weigeren van dienstverlening betreffende alles rond het homohuwelijk.

De wet moest enkel nog worden ondertekend door de gouverneur.

Maar snel kwamen er al protesten tegen de wet. Amerikaanse filmstudio's als Disney Co, Time Warner, Marvel, AMC Networks, 20th Century Fox, Paramount Pictures, Sony Pictures Entertainment en Universal Pictures, samen met tal van filmproducers en bedrijven zoals IBM, Google en Apple, dreigden met een boycot van de staat Georgia omwille van deze anti-homo wet. En een boycot zou Georgia veel geld kosten, want in de staat worden regelmatig zeer veel Tv-series en films gedraaid.

Het dreigen met een boycot was dus succesvol want de gouverneur van Georgia liet al snel weten dat hij zijn veto over de betreffende de wet zal uitspreken en deze dus niet zal ondertekenen waardoor de wet niet van kracht is. Volgens de gouverneur omdat de wet in strijd zou zijn met het warme vriendelijke diverse karakter van de staat. Maar deze wet kost een hoop geld dus dat is de werkelijke reden.
 
 
gerelateerd
Sauna Blue River wordt appartementen gebouw

Een keuze uit het oeuvre van fotograaf Gon Buurman

Tholen gaat LHBT-beleid voeren


Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Dreigen met boycot tegen anti homo-wet in Georgia heeft gewerkt

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.80.54.2Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 309, mei 2017


Sauna Foam Party
't Bolke, 5 meiMeer uit Historie & Politiek
Meer uit nummer 297
Meer van Redaktie

Mister B


Leather, rubber, tattoo & piercing

meer info |visit


Bronx


Well known gay shop

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren