Back to Top
Dinsdag 20 Feb
86075 users - nu online: 1226 people
86075 users - nu online: 1226 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Dreigen met boycot tegen anti homo-wet in Georgia heeft gewerkt


door Redaktie in Historie & Politiek , 27 mei 2016

This article is also available in English


De dreiging met een boycot door tal van grote Amerikaanse filmhuizen, filmregisseurs, bedrijven en veel anderen, tegen het goedkeuren van een anti homo wet heeft gewerkt. De Republikeinse gouverneur Nathan Deal liet weten dat hij zijn veto recht gebruikt om de betreffende de wet te stoppen, wat betekent dat hij de wet niet zal ondertekenen waardoor ze niet geldig is.

De Republikeinse meerderheid in de Amerikaanse staat Georgia, had een wet goedgekeurd die mensen en op geloof gebaseerde organisaties toe zou staan, om homo en lesbische koppels te discrimineren op basis van hun religieuze of morele overtuiging, waarbij het vooral ging om het wettelijk kunnen weigeren van dienstverlening betreffende alles rond het homohuwelijk.

De wet moest enkel nog worden ondertekend door de gouverneur.

Maar snel kwamen er al protesten tegen de wet. Amerikaanse filmstudio's als Disney Co, Time Warner, Marvel, AMC Networks, 20th Century Fox, Paramount Pictures, Sony Pictures Entertainment en Universal Pictures, samen met tal van filmproducers en bedrijven zoals IBM, Google en Apple, dreigden met een boycot van de staat Georgia omwille van deze anti-homo wet. En een boycot zou Georgia veel geld kosten, want in de staat worden regelmatig zeer veel Tv-series en films gedraaid.

Het dreigen met een boycot was dus succesvol want de gouverneur van Georgia liet al snel weten dat hij zijn veto over de betreffende de wet zal uitspreken en deze dus niet zal ondertekenen waardoor de wet niet van kracht is. Volgens de gouverneur omdat de wet in strijd zou zijn met het warme vriendelijke diverse karakter van de staat. Maar deze wet kost een hoop geld dus dat is de werkelijke reden.
  

Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 319, maart 2018


Meer uit Historie & Politiek
Meer uit nummer 297
Meer van Redaktie

Black Body


Fetish wear for men

meer info |visit


A. van Ostade Bed & Breakfast


Rooms with all the comfort you may need.

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media