Back to Top
Donderdag 23 Nov
86023 users - nu online: 1227 people
86023 users - nu online: 1227 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Als Oegandese, islamitische lesbienne in de Nederlandse asiel-procedure


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 12 mei 2016


De positie van HLBTQ’s in de asiel-procedure is het onderwerp van een verhit openbaar debat in Nederland. Diverse HLBTQ-organisaties hebben aan de noodklok getrokken: ze ontvangen berichten van HLBTQ’s die zich niet veilig voelen in de Nederlandse vluchtelingenopvang.

Deze berichten zijn van uiteenlopende aard: sommigen voelen zich niet op hun gemak als ze anderen deelgenoot moeten maken van het verhaal van hun vlucht, anderen berichten over intimidatie, uitsluiting, stigmatisering en zelfs bedreigingen en lichamelijk geweld.

Om meer inzicht te krijgen in de situatie van HLBT’s in de asiel-procedure organiseert de Mosse Stichting een voor iedereen toegankelijk gesprek met Saphinah Anick, een Oegandese vrouw die zich gedwongen zag Oeganda te ontvluchten nadat haar omgeving haar lesbische seksualiteit had ontdekt terwijl ze in 2015 aan de Universiteit van Amsterdam de zomercursus over seksualiteit volgde.

In deze eerste QueerTalk zal UvA-socioloog Laurens Buijs met Saphinah spreken over haar vlucht, haar verblijf in de Nederlandse vluchtelingenopvang, en haar gesprekken met de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).


QueerTalk #1, 18 mei 2016, 17.30–19.00 uur.
Locatie: IHLIA, zesde etage van de Openbare Bibliotheek (OBA),
Oosterdokskade 143, Amsterdam. Gratis toegang.
  

Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 315, 2017


Meer uit Evenementen & Agenda
Meer uit nummer 297
Meer van Redaktie

Dirty Dicks


Well-know great leather & cruise bar

meer info |visit


Sauna NieuweZijds


Gay Sauna Amsterdam

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2017 Gay News ®, GIP/ St. G Media