Back to Top
Vrijdag 16 Nov
86212 users - nu online: 1220 people
86212 users - nu online: 1220 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Grote verscheidenheid aan activiteiten tijdens Amsterdam Fetish Pride 2016


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 10 mei 2016

This article is also available in English


Wat begon als een kleinschalig initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een Fetish Community Event. De Fetish Pride, die dit jaar van donderdag 12 mei tot en met zondag 15 mei in Amsterdam wordt gehouden, wil samenwerking in de scene bevorderen en dat heeft inmiddels een uitgebreid programma opgeleverd. Een hoogtepunt is de Underground Fetish Party op vrijdag.

Maar er is meer! Van workshops tot feesten, Amsterdam Fetish Pride biedt voor iedere fetisj-liefhebber wat wils.

Aanvankelijk werd fetisjisme vooral gezien als een dwangmatige afwijking, maar in het huidige spraakgebruik wordt de term doorgaans gebruikt om een, vaak speels omarmde, erotische voorkeur aan te geven, die kan lopen van een voorliefde voor mannen met een grote pik of juist een welgevormde achterpracht, tot mannen in (een bepaald merk) sportkleding, in leer of rubber, of noem maar op. Medische definities beperken fetisjisme tot een voorkeur voor een object of een bepaald lichaamsdeel, maar in het dagelijkse spraakgebruik valt ook een seksuele interesse in bepaalde handelingen hieronder, zoals vastbinden of billenkoek. Zo gezien heeft haast iedereen wel een “fetisjisme” en Amsterdam Fetish Pride biedt dan ook een grote verscheidenheid aan activiteiten waarbij velen wel iets van hun gading zullen kunnen vinden.

Amsterdam Fetish Pride gaat dit jaar op donderdag 12 mei van start met van 16.00 tot 20.00 uur een gratis welkomsdrankje voor klanten van Mister B, Warmoesstraat 89. Voor wie dat nog niet heeft gedaan is dit ook een mooie gelegenheid om eigenaar Wim Bos, enigszins verlaat, te feliciteren met de Lifetime Achievement Award die hij in februari tijdens de Antwerp Leather Pride kreeg toegekend. Wie z’n tijd een beetje behoorlijk indeelt kan om 20.00 uur meteen naar de overkant van de straat om bij Dirty Dicks, Warmoesstraat 86, deel te nemen aan de Fetish Pride Kick-Off tijdens 2 Euro Thursday, die duurt tot 03.00 uur. Mannen die van wat afwisseling houden kunnen vanaf 22.00 uur enkele deuren verderop terecht bij Eagle Amsterdam, Warmoesstraat 90, voor Fetish in the Mix om te dansen, te cruisen, of gewoon lol te hebben. Zoals de naam al min of meer aangeeft zijn er deze avond geen strikte kledingvoorschriften, maar het is een mooie gelegenheid je favoriete fetisj-uitrusting uit te proberen. Achter de draaitafel staat DJ Mally Clark. Liefhebbers van iets extravagantere genoegens kunnen vanaf 22.00 uur naar Club Church, Kerkstraat 51, voor Blue Fetish Dance, Amsterdam’s bizarste dansfeest waar bezoekers ongewone optredens en wilde en excentrieke buitenbeentjes kunnen verwachten. De dresscode omvat alle fetish-kleding.

Om de slechte roep van vrijdag de dertiende het hoofd te bieden geeft Mister B deze dag het motto Friday the 13th Your Lucky Day @ Mister B mee, wat betekent dat er de gehele dag tien procent korting wordt gegeven op leren jeans. Er zijn deze vrijdag verschillende mogelijkheden de nieuw aangeschafte leren broek in een feestelijke sfeer te tonen. Vanaf 20.00 uur is het Freaky Fetish Friday in The Web, St. Jacobsstraat 6, met van 21.00 tot 22.00 een happy hour. Anders dan de naam lijkt te impliceren is er deze avond geen kledingvoorschrift in The Web, maar wel een dj die voor de muziek zorg draagt. Beide omstandigheden gelden ook voor Eagle’s Pride Night die om 22.00 uur in de Warmoesstraat van start gaat. De nieuwe leren broek zal uit moeten op (Z)onderbroek in Club Church, want daar vormt ondergoed de basis van alle fetisjen. Laat de broek dus zakken en dans van 22.00 tot 05.00 uur.

Speciaal georganiseerd in het kader van Fetish Pride gaat om 22.00 uur in Akhnaton, Nieuwezijds Kolk 25, de Underground Fetish Party van start. De eerste editie van dit feest was vorig jaar een groot succes: een paar honderd geile mannen in een hitsige omgeving betekent ruige seks in een fantastische donkere kamer, waarbij geweldige dj’s voor een opzwepende soundtrack zorgen. Al deze omstandigheden gaan dit jaar op herhaling voor opnieuw een geweldig seksavontuur, dat tot maar liefst 08.00 uur in de ochtend duurt. Kaarten kunnen online worden gekocht via www.underground-fetish.com en op verschillende locaties in de stad. Zorg dat je er snel bij bent, want Akhnaton biedt ruimte aan slechts vierhonderd mannen. De muziek wordt verzorgd door DJ Hansom, DJ Saeed Ali, DJ Nicolas Nucci en DJ Benjamin.

Of het nu is omdat een nieuwe fetisj-uitrusting doorgaans niet bepaald goedkoop is of omdat gebruikte items een bepaalde extra kick geven, tweedehands artikelen kunnen op zaterdag 14 mei tussen 13.00 en 18.00 uur worden gekocht, verkocht of geruild op de Fetisj Vlooienmarkt in The Web. Verkopers dienen zich voor 7 mei aan te melden bij The Web. Om 20.00 uur gaat hier de Shameless Fetish Night van start, waar overigens geen dresscode wordt gehandhaafd. Van geheel andere aard is Fist Farm, dat om 16.00 uur in Club Church aanvangt. Dit is een nieuw feest dat op elke tweede zaterdag van de maand gehouden zal worden voor alle varkens die van iets dieper houden. Dresscode: kinky, fetisj, naakt of jockstrap. Toegang 10,00 euro. Fist Farm duurt tot 20.00 uur. Om 22.00 uur wordt op dezelfde locatie dan het startschot gegeven voor Undercover, een feest waar de compleet naakte bezoekers worden geacht hun identiteit achter een masker te verbergen. Mannen die de anonimiteit niet tot zo’n ongekend niveau willen celebreren, kunnen van 22.00 tot 05.00 genoeglijke uurtjes beleven tijdens Black Eagle in Amsterdam’s oudste fetisj-bar, de Eagle.

Alsof dit alles nog niet genoeg is gaat het feesten op zondag al vanaf 13.00 gewoon door met Cheeky Leather in The Web, waar een dj voor de muziek zorgt. Om 15.00 uur start in The Eagle Horsemen and Knights, de beroemdste safe sex party van Amsterdam. De toegelaten kleding voor deze editie omvat leer, rubber, sportkleding, naakt of ondergoed. Er zijn geen kledingvoorschriften voor Spank!, dat om 16.00 uur bij Club Church begint en zich richt op iedereen die billenkoek heeft verdiend of wil uitdelen, of dat nu met de zweep of het rietje is, of gewoon met de hand en over de knie.

Om 22.00 uur is het dan tijd voor het Fetish Pride Farewell in de Eagle. Hier kunnen bezoekers met andere fetisj-liefhebbers ontspannen en terugblikken op een hopelijk geslaagde Fetish Pride of juist de gelegenheid aangrijpen om onder de opzwepende beats van DJ Mally Clark nog een afsluitend seksavontuur ter afscheid te genieten.


Workshops

Het leven kan niet alleen maar uit vermaak en genot bestaan en daarom biedt Amsterdam Fetish Pride ook de gelegenheid enige kennis op te doen tijdens workshops die door de Amsterdam Kink Academy worden georganiseerd. Op zaterdag 14 mei vindt in de Eagle vanaf 13.00 uur een workshop Rope / Bondage plaats, waarvan de leiding in handen is van Master Tim uit Londen. Tegelijkertijd begint in Dirty Dicks Make him Squirm, waar voor beginners de grondbeginselen van onder andere erogene lichaamszones, eenvoudige knopen, het lezen van lichaamstaal, de interactie tussen dominant en onderligger en veiligheidsprotocollen worden behandeld aan de hand van voorbeelden. Hierbij zal er sterk de nadruk op worden gelegd dat het allemaal lol moet blijven. Beide workshops duren tot 14.30 uur, want om 15.00 uur gaat in de Eagle de workshop Rubber Play van start.

Rubber is een populair, maar, zeker in vergelijking met leer, relatief nieuw fetisj. Er zijn dan ook niet veel cursussen georganiseerd die exclusief aan rubber waren gewijd - tot nu! In deze workshop komt alles aan bod wat een bezoeker over rubber-genoegens zou willen weten, waaronder insluiting, het gebruik van speeltjes, het juiste soort touw en natuurlijk veiligheid en de behandeling van het magische en sensuele materiaal.


Amsterdam, 12 tm 15 mei 2016, zie ook
www.amsterdamfetishpride.com
  
Grote verscheidenheid aan activiteiten tijdens Amsterdam Fetish Pride 2016

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 15 mei 2018
Je kunt reageren :: Mijn reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 327, november 2018


Meer uit Evenementen & Agenda
Meer uit nummer 297
Meer van Redaktie

Getto


Food and Drinks

meer info |visit


The Queens Head


cosy and busy gay bar

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media