Back to Top
Zondag 28 mei
85904 users - nu online: 1285 people
Gay News : Editie : 297 : Amsterdamse LHBTI-sportdag, 21 mei

Printervriendelijke Pagina  

Amsterdamse LHBTI-sportdag, 21 mei

door Redaktie in Evenementen & Agenda , 08 mei 2016


Meer dan duizend Amsterdammers sporten bij een LHBTI-sportclub. Samen organiseren ze voor het eerst een openbare LHBTI-sportdag om te laten zien waarom ze het zo naar hun zin hebben bij deze verenigingen voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekseconditie. Alle belangstellen, óók hetero’s, zijn zaterdag 21 mei van harte welkom om mee te doen in Amsterdam-Oost.

In en rond het Flevopark geven sporters demonstraties en workshops. Tijdens de sportdag maken LHBTI-sporters graag duidelijk waarom zij ervoor kiezen te sporten bij een LHBTI-sportclub. Zowel binnen als buiten de eigen gemeenschap stuiten ze op op onbegrip: sporten kan toch net zo goed bij een ‘gewone’ vereniging?

De feestelijke sportdag vindt plaats enkele dagen na de Internationale Dag Tegen Homofobie (17 mei) én in de aanloop naar de EuroPride. Nog meer dan anders laat Amsterdam tijdens EuroPride (23 juli - 7 augustus) aan de wereld zien dat de stad en haar inwoners pal staan voor de vrijheid, gelijke rechten en acceptatie van LHBTI’ers.

Omdat ze samen sterker staan, verenigen de LHBTI-sportverenigingen zich in een eigen sportkoepel: Pride&Sports Amsterdam. Dit overleg moet samenwerking tussen de sportclubs bevorderen, tot meer gezamenlijke activiteiten leiden en de LHBTI-sport op de kaart zetten.

Tijdens de sportdag wordt bovendien de Pride&Sports Pass gelanceerd. Dit is een boekje vol informatie en waardebonnen waarmee je tot eind dit jaar gratis kunt trainen bij de LHBTI-sportverenigingen. De Pride&Sports Pass is bedacht om meer LHBTI’ers te motiveren te gaan sporten en om twijfelaars over de streep te trekken lid te worden van een sportclub.

Alle activiteiten vinden 21 mei tussen 13.00 en 17.00 uur plaats. De Zeeburghal (Insulindeweg 1001, Amsterdam) is het centrale punt. De volgende sporten zijn er te zien: volleybal, basketbal, badminton, worstelen en krav maga. In het Flevopark is een atletiekworkshop. De tennissers staan op banen van de Tie-Breakers (Valentijnkade 132), de hockeyers staan op het kunstgrasveld bij de tennisclub. Squash is te zien in Sportcentrum Universum (Science Park 306).

Meer informatie: www.prideandsports.amsterdam
 
 
gerelateerd
CDA voor Grondwettelijk verbod LHBTI-discriminatie

Henny Huisman geeft het startschot voor Alkmaar Pride 2017

Zeven openlijke LHBT's gekozen in nieuwe Tweede Kamer


Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Amsterdamse LHBTI-sportdag, 21 mei

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.198.118.102Rubrieken:


Sauna NieuweZijds
Gay Sauna AmsterdamMeer uit Evenementen & Agenda
Meer uit nummer 297
Meer van Redaktie

Bronx


Well known gay shop

meer info |visit


Man to Man


Cinema ticket valid all day
With darkroom!

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren