Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 810 people
86442 users - nu online: 810 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Brussel Pride 2016 gaat door!


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 07 mei 2016

This article is also available in English


Ondanks de gruwelijke terroristische aanslagen van enkele maanden geleden, neemt het leven in België ondertussen weer een beetje zijn normale gang. Het lijkt er daarom op dat Pride.be te Brussel, de manifestatie die de Belgische HoLeBiTrans-gemeenschap in de bloemetjes zet, toch zal kunnen plaatsvinden op 14 mei.

Dit festival, wat al op 29 april begint en duurt tot 17 mei omvat activiteiten, avondjes, workshops, rondleidingen en animaties van allerlei aard. Op 14 mei is er dan de niet te missen Parade@Pride die met veel omhaal en muziek door de straten van Brussel zal trekken.

Pride.be geeft zoals elk jaar het startschot voor het Europese Gay Pride-seizoen en is inmiddels al aan zijn eenentwintigste editie toe. De feestelijkheden beginnen met de traditionele MiniPride op 29 april met een stoet die door de straten van Brussel trekt onder begeleiding van de Meiboom-fanfare. Gedurende de twee weken die volgen, ontplooit het PrideFestival nog diverse activiteiten rond de thema’s diversiteit, verdraagzaamheid en vrijheid.

De niet te missen Parade@Pride, het hoogtepunt van deze twee weken, vindt plaats op 14 mei: terwijl de PrideVillage en PridePodium in de omgeving van de Beurs de sfeer opvrolijken, is er natuurlijk ook de start van de PrideParade. De indrukwekkende stoet begint aan de Beurs om het centrum van Brussel om te toveren in alle kleuren van de regenboog en de boodschap van aanvaarding te verspreiden.

Op 17 mei wordt Pride.be afgesloten op de Internationale dag van de strijd tegen de homofobie. Het PrideFestival is immers meer dan zomaar een feestelijk moment, het is ook de ideale gelegenheid om enkele eisen aan de wetgever duidelijk te maken en het politieke denkproces op gang te brengen om zo te komen tot een meer solidaire en verdraagzame samenleving.

De organisatie van het evenement staat constant in contact met de overheden die zullen beslissen of de Pride dit jaar kan doorgaan of niet,  maar ga ervan uit dat het dit jaar zeker door gaat. Check voor je gaat even pride.be.Feesten tijdens Brussel Pride- highlights


Op zaterdag 14 mei vindt de 2e verjaardagseditie plaats van Revelation met een heerlijke line-up, een cruising-floor, 2 dance floors, sexy kinky dansers en performers.

En op zondag kun je je vanaf 22u uitleven op de pride editie van La Demence. Op de website van La Demence zijn voordelige combi-tickets voor beide feesten beschikbaar.

Twee geweldige parties, de pride parade & het pride square op zaterdag, reden temeer voor een heerlijk pride weekend in Brussel.

In mei is er tevens op alle vrijdagen de nieuwe Rebel Party, die wordt gehouden in Club La Vilaine, Zwarte Lieve Vrouwestraat 12, Brussel, vanaf 22.00 uur tot heel laat. Rebel is voor gays en een homovriendelijk publiek en zowel mannen als vrouwen zijn welkom, en komt van het team van Revelation, Sven Adler en Club La Vilaine, met art direction en resident dj: Jordan Rag.
 

Meer informatie & laatste updates op http://pride.be
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Brussel Pride 2016 gaat door!

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 09 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media