Back to Top
Maandag 27 Jan
86407 users - nu online: 1091 people
86407 users - nu online: 1091 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Veertiende EuroSongTravestival: hilarischer wordt het niet


door Redaktie in Media & entertainment , 03 mei 2016

This article is also available in English


Het is bijna weer zover! Half Europa is in de ban van het Eurovisie Songfestival, vanaf 10 mei in Stockholm. Zal Douwe Bob (23) het redden met Slow Down of kiest Europa voor een lied in de categorie “speed-up”? Ondertussen maakt songfestivalminnend Amsterdam zich op voor haar eigen versie van dit zangfestijn, want alweer voor het veertiende jaar wordt – op 8 mei in de Winston Kingdom - het EuroSongTravestival gehouden.

In dit ludieke evenement laten deelnemers uit landen als Travestibet, Norgay, Jurkije, Trammelant en Fantasialand zich van hun beste kant zien.

Koos van den Berg is de organisator van deze tegenhanger van het Eurovisie Songfestival. Hij transformeert zelf tijdens de show in Coco Coquette en doet samen met co-host Mario Magic de presentatie. “Het belooft ook dit jaar weer een heerlijke avond te worden, bomvol prachtige songfestival-pareltjes. Traditiegetrouw openen we de show met een eigen versie van Un-Deux-Trois uit 1976. Bijzonder is de eerste deelname van JoeHoekraïne, dus ik verwacht een hoge opkomst!”


Bont gezelschap

De deelnemers vormen een bont gezelschap. Jongere kandidaten en oudgedienden laten hun gouden keeltjes horen en zullen het publiek versteld doen staan met hun keuze uit ruim zestig jaar Songfestival-historie én -hysterie. Een greep: Dolly Wood, Pia Vapeur, Kiki Boops, Marlene XL, Molly Strychnine, Rachèl BeauJolie en Dora Royale. “Ze zingen allemaal live, da’s uniek in de travestie, waar playback nog vaak de boventoon voert. Niets op tegen hoor, maar geef mij maar pure zang. Dan maar een beetje vals, dat past er goed bij. Een tipje van de sluier?

Molly Strychnine persifleert Trijntje Oosterhuis en Pia Douwesboblijn brengt een Nederlandstalige versie van Slow Down! Hilarischer krijg je het niet,” lacht de initiatiefnemer. “Maar het is niet alleen maar leve de lol; sommigen hebben zelf extra zanglessen genomen! Het betekent ook niet alleen vrouwensongs. Er heeft zich ook een mannenduo aangemeld: de Poppers. Ik denk dat ze de Olson Brothers gaan doen, maar de Herrey’s (van Diggi Loo - Diggi Ley uit 1984) zou ook kunnen, ze zijn er zelf nog niet uit. Ja, ook mannen op het podium, want travestie mag je ruim zien. En anders zouden de songs van mannen nooit aan bod komen, haha!”
 

Kiezen volgens drie criteria

Het publiek mag die avond ook meebeslissen over de winnaar. Van den Berg: “Behalve de vakjury met coryfee Eileen Way-Back en de winnares van vorig jaar Victoria False heeft het publiek ook een stem. Er zijn drie criteria: de keuze van het lied, de look en de X-factor. Daar krijg je punten voor. Of, zoals je wilt: ‘zien,’ ‘horen’ en ‘voelen.’

Aan het einde van de avond worden de punten opgeteld en wordt de winnaar bekendgemaakt. Die zal het winnende lied dan nogmaals ten gehore brengen. Iedereen is welkom op deze kleurrijke avond vol humor. Het is bijna hetzelfde als het echte Songfestival, maar dan met een knipoog, dus leuker.”EuroSongTravestival
zondag 8 mei, 19.00 uur
Winston Kingdom,
Warmoesstraat 131, Amsterdam

Kaarten € 15,00. Voorverkoop bij Gays&Gadgets, Spuistraat 44, Amsterdam.
Zie ook Travestiecabaret.nl


Foto’s Michael Kooren

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Veertiende EuroSongTravestival: hilarischer wordt het niet

Redaktie, in Media & entertainment op 05 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN MEDIA & ENTERTAINMENTIN NUMMER 297


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media