Back to Top
Maandag 01 juni
86440 users - nu online: 847 people
86440 users - nu online: 847 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Strijdtoneel: Een elitesoldaat die operazanger wordt


door Paul Hofman in Films & boeken , 14 april 2016


In zijn jeugd was Bastiaan Everink een stoere en sportieve jongen. Niet verwonderlijk dat hij koos voor een loopbaan bij het Korps Mariniers. Zijn jongensdroom ging in vervulling. Hij wordt op militaire missie uitgezonden naar Noord-Irak, waar hij alle verschrikkingen van oorlog ziet. De Eerste Golfoorlog is net ten einde.

Hij kijkt letterlijk de dood in ogen. Terug in Nederland begint hij te twijfelen aan zijn roeping als militair. Op een avond wordt hij gegrepen door de opera Parsifal van Richard Wagner. Het is alsof een bliksemflits hem treft.

Hij gooit het roer om, verlaat het Korps en gaat klassieke zang studeren. Hij beschrijft in zijn boek Strijdtoneel open en eerlijk hoe hij de strijd met zichzelf aangaat en de vraag langzamerhand beantwoordt hoe je kunt worden wie je bent. 

Het is een levensverhaal dat leest als een trein, tegelijkertijd diep ontroert en messcherp verwoord is.  Millimeter voor millimeter verovert hij een plek op de operabühne.

Hij vertelt open over zijn uitdagingen, angsten, coming-out en zijn strijd in de operawereld. In het Korps gelden waarden als verbondenheid, kracht en toewijding. Bastiaan omschrijft dat dit in de klassieke wereld van opera absoluut niet geldt: het is een wereld die van haat en nijd aan elkaar lijkt te hangen. Saamhorigheid is ver te zoeken.

Op prachtige wijze heeft hij het verhaal van zijn leven verteld: van elitesoldaat met zijn helm en kogelvrije vest naar die internationaal beroemde zanger met de dramatische en donkere operastem.Meet & Greet: zaterdag 23 april, 16:00u

Op 23 april om 16u. is Bastiaan Everink te gast bij Vrolijk in het kader van de serie Een VROLIJK gesprek met, waarin gasten worden geinterviewd door journalist Paul Hofman: Hoe is het als gay op zowel het strijdtoneel als de bariton op de buhnes van de operahuizen in Berlijn, Sydney en Mexico-Stad te staan.
Vrolijk, Paleisstraat 135, Amsterdam, www.vrolijk.nu

Read

Bastiaan Everink, Strijdtoneel: Een elitesoldaat die operazanger wordt.
Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, 2016, 224 blz., ISBN 9789045030654,
verkrijgbaar bij boekhandel Vrolijk, www.vrolijk.nu.

 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN PAUL HOFMANMEEST GELEZEN VAN PAUL HOFMAN

Strijdtoneel: Een elitesoldaat die operazanger wordt

Paul Hofman, in Films & boeken op 16 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media