Back to Top
Woensdag 22 maart
85861 users - nu online: 1671 people
Gay News : Editie : 295 : VN-postzegels over LHBT-emancipatie

Printervriendelijke Pagina  

VN-postzegels over LHBT-emancipatie

door Redaktie in Historie & Politiek , 06 april 2016


De Verenigde Naties hebben voor het eerst een serie postzegels met een LHBT-thema uitgebracht. De zes postzegels zijn een tastbare ondersteuning van de VN Free & Equal-campagne ter bevordering van de internationale LHBT-emancipatie en bestrijding van geweld tegen en discriminatie van LHBT’s.

De postzegels zijn ontworpen door Sergio Baradat, artistiek directeur van de VN-postdienst (UNPA). Ze werden onthuld tijdens een bijeenkomst in het VN-gebouw in New York. De bijeenkomst werd opgeluisterd met een optreden van de New York Gay Men’s Chorus.

“Een van de postzegels stelt iemand voor die transgender is”, zegt Baradat. Hij doelt op de postzegel met een persoon met vlindervleugels. Dat beeld stelt volgens Baradat een persoon voor ‘die tot bloei komt door te worden wat hij of zij werkelijk is’. De overige postzegels hebben thema’s als ‘We Are Everywhere’ en uit de kast komen of laten een roze gezin zien.

De zegels worden gesponsord door: Argentinië, Australië, Chili, El Salvador, Duitsland, Israël, Nederland, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Uruguay, de delegatie van de Europese Unie, in samenwerking met OHCHR en UNPA.

Free & Equal is een campagne van het VN-Hoge Commissariaat voor de Mensenrechten om internationaal de emancipatie van LHBT’s te bevorderen en geweld tegen en discriminatie van LHBT’s aan de kaak te stellen.
 
 
gerelateerd
Opnieuw steun voor LHBT-mensenrechtenexpert bij VN

Doordachte aanpak homo- en transgender voorlichting vluchtelingen nodig

Botswana zet Amerikaanse haatprediker land uit


Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


VN-postzegels over LHBT-emancipatie

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.145.183.43Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 307, March 2017


RoB Amsterdam
Find RoB Stores on Rob.euMeer uit Historie & Politiek
Meer uit nummer 295
Meer van Redaktie

Vrolijk


G&L bookstore

meer info |visit


Cuts and curls


Male Hairstyling by appointment

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
RSS Issuu
Abonneren
zelfstandige Escortboys
CMI
Neem contact op
Adverteren