Back to Top
Woensdag 26 Jul
85939 users - nu online: 1409 people
Woensdag 26 Jul
85939 users - nu online: 1409 people login | join

Printervriendelijke Pagina  
Homo-voorlichting in asielzoekerscentra

door Redaktie in Historie & Politiek , 04 april 2016


Het ministerie van Onderwijs gaat voorlichting over homo-rechten in azielzoekerscentra organiseren. Dat werd door minister Jet Bussemaker aangekondigd. De gemeente Amsterdam heeft inmiddels zelf het initiatief genomen om asielzoekers voorlichting te geven over de rechten van vrouwen en homo’s.

“Collega Dijkhoff van asielzaken neemt zijn aandeel als het gaat om de juridische kant van de komst van asielzoekers. Ik lever mijn portie als het gaat om emancipatie”, zegt Bussemaker in Trouw. Opkomen voor homo’s ziet de minister als een belangrijk onderdeel van de integratie van asielzoekers.

Voor de voorlichtingen zal hetzelfde informatiemateriaal gebruikt worden dat nu beschikbaar is voor de verplichte homo-voorlichtingen op scholen. Volgens minister Bussemaker zijn daar namelijk inmiddels goede ervaringen mee opgedaan.

Scholen krijgen voor het geven van homo-voorlichting en het bevorderen van de sociale veiligheid voor homo-leerlingen en -docenten steun van het COC. Het geven van de homo-voorlichtingen in de asielcentra kan in het plan van de minister gegeven worden door het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) of door homo-asielzoekers zelf, eventueel in samenwerking met of ondersteuning door het COC of het LHBT-politienetwerk Roze in Blauw.

Minister Bussemaker heeft aangekondigd dat ze voor het uitwerken van dit plan al binnen een paar weken een conferentie wil laten houden, waar het COA, homo-organisaties zoals het COC en ook wethouders uit gemeenten met een asielzoekerscentrum voor uitgenodigd zullen worden.

De gemeente Amsterdam heeft besloten zelf het initiatief te nemen om voorlichting over homo- en vrouwenrechten aan asielzoekers te geven, meldt Het Parool. De gemeente heeft hiervoor offertes aangevraagd bij professionele partijen, zegt de woordvoerder van wethouder Simone Kukenheim van Onderwijs en Diversiteit. 

Rubrieken:


Meer uit Historie & Politiek
Meer uit nummer 295
Meer van Redaktie

Eriks gay Bed and Breakfast


Quiet clean bedroom and Dutch breakfast for one guest

meer info |visit


Het Mandje


Fun and respect since 1927

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren