Back to Top
Donderdag 27 Apr
85882 users - nu online: 1590 people
Gay News : Editie : 295 : Lijsttrekker van de Republikeinse Moderne Partij alsnog veroordeeld

Printervriendelijke Pagina  

Lijsttrekker van de Republikeinse Moderne Partij alsnog veroordeeld

door Redaktie in Historie & Politiek , 29 maart 2016


De lijsttrekker van de Republikeinse Moderne Partij, Delano Felter, heeft zijn anti-homo-uitspraken die hij in 2010 deed alsnog moeten bekopen met duizend euro boete. Hiervan zijn er vijfhonderd voorwaardelijk zolang hij zich twee jaar op de vlakte houdt over de homoseksuele medemens. Felter ageerde destijds tegen de dominantie die de "homofiel" zich in zijn ogen heeft toegeëigend.

Aanvankelijk oordeelde de Hoge Raad dat de klacht van het COC ongegrond was daar ons land de vrijheid van meningsuiting kent en Felter zich als politicus vrijelijk moet kunnen uiten en er geen sprake was van aanzet tot haat of intimidatie.

'Bestuurnichten? Minder minder minder'

Felter deed de volgende uitspraak: "De homofiel wordt gewoon te dominant. Ik denk dat er te veel homofielen zitten in het bestuur. Die mensen met die seksuele afwijkingen moeten gewoon eigenlijk bestreden worden door de hetero's."

In 2014 besloot de Hoge Raad toch nog eens naar de zaak te gaan kijken. Bij nader inzien kwamen de rechtsgeleerden tot de conclusie dat de uitspraken "onnodig grievend" zijn. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan "een strafbare vorm van groepsbelediging c.q. aanzetten tot discriminatie".
In een eerdere zaak oordeelde de Hoge Raad anders. Een politicus moet kunnen kwetsen en choqueren, maar moet ook zorgen dat zijn uitlatingen niet in strijd zijn met de wet en de rechtsstaat.

Het gerechtshof erkent inderdaad dat de verdachte als politicus in staat moet zijn zaken van algemeen belang aan de orde te stellen, ook als zijn uitlatingen kunnen kwetsen, choqueren of verontrusten. Maar er is een grens, en die ligt volgens de rechter bij uitingen die in strijd zijn met de grondwet, zoals de uitspraak van Felter.

Na zijn uitspraken werd Felter, die destijds een verwarde indruk maakte, geroyeerd als lijsttrekker van de Republikeinse Moderne Partij. Zijn politieke carrière is in Amsterdam nooit echt meer van de grond gekomen.
 
 
gerelateerd
CDA voor Grondwettelijk verbod LHBTI-discriminatie

Meldpunt voor transgender asielzoekers in problemen

Nieuwe ronde, nieuwe prijzen


Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Lijsttrekker van de Republikeinse Moderne Partij alsnog veroordeeld

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.80.54.2Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 309, mei 2017


Meer uit Historie & Politiek
Meer uit nummer 295
Meer van Redaktie

Amistad Hotel & apartments


Unique and popular exclusively gay hotel

meer info |visit


Mister B Antwerp


Mister B's second Franchise store

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren