Back to Top
Donderdag 27 Apr
85882 users - nu online: 1605 people
Gay News : Editie : 295 : Frankrijk: een op de drie homokoppels stemde FN

Printervriendelijke Pagina  

Frankrijk: een op de drie homokoppels stemde FN

door Redaktie in Historie & Politiek , 23 maart 2016


32,45% van de homokoppels stemde tijdens de regionale verkiezingen in Frankrijk eind vorig jaar op het Front National (FN). 26,68% stemde op Les Républicains (LR) en 25,91 koos voor de Parti Socialiste (PS).

Het centrum voor politiek onderzoek Cevipof ondervraagde 21.385 mensen over hun stemgedrag. Het centrum wilde weten of de openstelling van het huwelijk voor homo of bi-koppels in 2013 invloed had op het stemgedrag. Sinds mei 2013 zijn zo’n 26.000 homo of bi-koppels getrouwd.
 
Homokoppels hebben meer op FN gestemd dan heterokoppels (+5,4%) en vaker op PS (2,4%). Maar heterokoppels stemden meer op LR (-3,6%). In totaal hebben 34,7% van de getrouwde homokoppels gestemd op een linkse partij. Slechts een fractie meer dan getrouwde heterokoppels.
 
Mannenkoppels hebben minder gestemd op PS en op LR dan vrouwenkoppels, stelt Cevipof. Ze stemden dus beduidend meer op FN. Opleidingsniveau, leeftijd, inkomen, en woonplaats bleken geen betekenisvol verschil te maken.
 
Getrouwde homokoppels stemmen conservatiever dan niet-getrouwde homokoppels (al dan niet met een samenlevingscontract). Cevipof merkt dan ook op dat de begunstigden van het homohuwelijk minder gunstig staan tegenover de voorvechters ervan dan andere koppels. Waarom getrouwde mannenkoppels vaker FN stemmen, weet Cevipof niet.
 
 
gerelateerd
Zwitserland het drieëntwintigste land dat ban op bloedonatie opheft

President Polen: 'Het homohuwelijk zal hier nooit komen'

Een keuze uit het oeuvre van fotograaf Gon Buurman


Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Frankrijk: een op de drie homokoppels stemde FN

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.80.54.2Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 309, mei 2017


Meer uit Historie & Politiek
Meer uit nummer 295
Meer van Redaktie

RoB


Leather, Rubber & Twisted gear

meer info |visit


Cuckoos nest


Cruise bar with big darkroom

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren