Back to Top
Maandag 19 Nov
86212 users - nu online: 1172 people
86212 users - nu online: 1172 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Farmaceutische 'bad boy' doodstil over extreme prijsverhoging HIV medicijn


door Redaktie in Health & Body , 21 maart 2016


De 32-jarige zakenman Martin Shkreli werd de afgelopen maanden in de Verenigde Staten het gezicht van zelfverrijking in de farmaceutische industrie. Hij mocht in het Amerikaans parlement uitleggen waarom zijn bedrijf een levensreddend medicijn 50 keer duurder had gemaakt. Maar in plaats van een verklaring af te leggen beriep Shkreli zich op zijn zwijgplicht.

Shkreli was manager bij een hedge fund dat farmaceutisch bedrijf Turing Pharmaceuticals in handen had. Dat produceert Daraprim, een medicijn dat werkt tegen parasieten dat voornamelijk wordt gebruikt door HIV-patiënten. In een e-mail over de prijsverhouding had Shkreli gezegd: 'We hebben de prijs verhoogd van 1700 naar 75.000 dollar per fles. Dat kan een hele goede investering voor ons allemaal zijn.'

Dat zwijgen verbrak hij op Twitter snel zelf nadat hij de zitting had verlaten. 'Moeilijk om te bevatten dat deze imbecielen het volk vertegenwoordigen in onze regering', zo twitterde Shkreli. Bij de zitting kreeg de ondernemer de woede van de commissieleden over zich heen.

Een parlementscommissie onderzoekt de stijgende prijzen van medicijnen die levens kunnen redden. Maar in plaats van uit te leggen waarom hij zulke hoge prijzen rekende, zei Shkreli dat zijn advocaat hem had aangeraden te zwijgen.

Hij herhaalde drie keer dat hij 'respectvol' weigerde te antwoorden. De politici ontploften van woede. Democraat Elijah Cummings zei dat Shkreli de lach van zijn gezicht moest halen. 'Ik weet dat je zit te glimlachen, maar ik meen het heel serieus, meneer. Ik noem dit geld bloedgeld', aldus het parlementslid. Shkreli, die zonder stropdas was komen opdagen, mocht na een uur gapen en met een potlood spelen vertrekken.
  Farmaceutische bad boy doodstil over extreme prijsverhoging HIV medicijn

Redaktie, in Health & Body op 26 maart 2018
Je kunt reageren :: Mijn reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):

Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 327, november 2018


Meer uit Health & Body
Meer uit nummer 295
Meer van Redaktie

Cuckoos nest


Cruise bar with big darkroom

meer info |visit


Spijkerbar


Cruise and play bar

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media