Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 910 people
86447 users - nu online: 910 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Homohuwelijk weer verboden in Amerikaanse staat Alabama


door Redaktie in Historie & Politiek , 29 februari 2016


Roy Moore, een Republikeins Opperrechter van het Hooggerechtshof van de Amerikaanse staat Alabama heeft alle rechters en overheden verboden om nog langer huwelijks certificaten uit te reiken aan homo en lesbische koppels, volgens hem zijn die in strijd met de wetten van de staat Alabama.

Het homo-huwelijk verbod gaat met onmiddelijke ingang in, tot wanneer het Hooggerechtshof van Alabama er een verdere uitspraak over doet. Moore is van mening dat de uitspraak het Hooggerechtshof van de VS afgelopen zomer alleen oordeelde over de staten Michigan, Kentucky, Ohio en Tennessee in de zaak Obergefell v. Hodges, waarbij men het oordeel zo uitlegde dat het homohuwelijk legaal moest worden in alle Amerikaanse staten. Volgens Moore is deze interpretatie fout en is het homohuwelijk niet legaal in alle Amerikaanse staten.

De Opperrechter is van mening dat het Amerikaanse Hof van Beroep onlangs oordeelde dat de uitspraak in de zaak Obergefell v. Hodges niet meteen betekende dat het verbod op het homohuwelijk in de staat Kansas vernietigd is, en dat er daarom ook nu ruimte is voor een nieuwe zaak in Alabama. Volgens Moore moet nu het hoogste hof van de staat Alabama oordelen over de zaak, maar tot die tijd mogen er geen huwelijkscertificaten worden afgegeven  aan homo en lesbische koppels.

Overigens werd opperrechter, Roy Moore, in 2003 ontslagen omdat hij in strijd met de scheiding tussen kerk en staat een monument voor de Tien Geboden bij het gerechtsgebouw had gezet en weigerde dat weg te halen. Na een mislukte poging om gouverneur van Alabama te worden, kreeg hij zijn oude baan weer terug.

Moore is net als alle andere Republikeinse politici fel tegenstander van  het homohuwelijk. Eerder tekenden enkele Republikeinse presidentskandidaten al een verdrag waarbij ze beloofden, dat indien ze gekozen worden ze het homohuwelijk in alle Amerikaanse staten zullen verbieden. Wat er nu in Alabama gebeurd kan ook gebeuren in de staten Florida, Idaho, Kansas, Michigan, Mississippi, Noord Carolina, Zuid Carolina, Texas en Noord Dakota. Omdat al deze staten nog steeds een wet hebben die het homohuwelijk verbied.

Tegenstanders van het homohuwelijk, voornamelijk religieuzen en Republikeinse politici, blijven met de verkiezingen in vooruitzicht strijden tegen het homohuwelijk dat nu legaal is in de gehele VS. Anti-homo organisaties als: het Family Research Council - het Heritage Foundation en de National Organization for Marriage sluiten zich aan bij Republikeinse politici die anti holebi wetten hebben ingediend.

Nog voor de historische uitspraak rond het homohuwelijk werden er twee anti-homo wetten ingediend door Republikeinse senatoren. Indien één van de wetten het haalt, mogen mensen op basis van religieuze vrijheid andere mensen discrimineren. Dit wil ook zeggen dat men dan het leven van homo & lesbische koppels die gehuwd zijn moeilijk kan maken door bijvoorbeeld het weigeren van bepaalde huwelijksrechten.

De senatoren die al achter de anti holebi wetten staan zijn: Ted Cruz, Marco Rubio en Lindsay Graham. Verder zijn er al 63 co-sponsors in het Huis van Afgevaardigden en 21 in de Senaat. De grootste problemen voor homo's & lesbiennes zullen ontstaan in de 14 staten waar eerder het homohuwelijk of nog niet legaal was of verboden was bij wet.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Homohuwelijk weer verboden in Amerikaanse staat Alabama

Redaktie, in Historie & Politiek op 02 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media