Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 823 people
86447 users - nu online: 823 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Geen verplicht m/v meer op onlineformulieren gemeente Amsterdam


door Redaktie in Algemeen , 23 februari 2016


Sinds 1 januari van dit jaar is het op de onlineformulieren van de gemeente Amsterdam niet langer verplicht de keuze ‘de heer/mevrouw’ aan te geven tenzij dit wettelijk noodzakelijk is. De m/v-optie staat nog wel op de formulieren om gericht te kunnen mailen, maar de invuller is vrij om deze wel of niet in te vullen.

Omdat niet iedereen zich herkent in de categorie ‘man’ of ‘vrouw’ besloot de gemeente de verplichte geslachtsregistratie af te schaffen. De informatie is vaak helemaal niet nodig of verplicht bij correspondentie met de overheid. “Alle Amsterdammers moeten zich thuis voelen bij de manier waarop de gemeente met ze communiceert”, laat de gemeente weten.

Amsterdam is naar eigen zeggen een van de eerste gemeenten waar de geslachtsaanduiding als verplicht invulveld op formulieren is afgeschaft. Een aantal gemeenten – zoals Eindhoven en Utrecht – hebben het voornemen kenbaar gemaakt de verplichte geslachtsregistratie ook zo veel mogelijk af te schaffen.

Het COC en Transgender Netwerk Nederland pleiten voor afschaffing van verplichte geslachtsregistratie door de overheid. Die registratie is onnodig en dwingt mensen in hokjes waarin ze zich niet altijd thuis voelen. Voor transgenders en mensen met een intersekseconditie leidt geslachtsregistratie bovendien regelmatig tot problemen in het dagelijks leven.

Mensen die in de praktijk problemen hebben ondervonden met geslachts- of sekseregistratie, kunnen dat (eventueel anoniem) melden bij het Meldpunt Sekseregistratie.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Geen verplicht m/v meer op onlineformulieren gemeente Amsterdam

Redaktie, in Algemeen op 25 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media