Back to Top
Maandag 19 Nov
86212 users - nu online: 1166 people
86212 users - nu online: 1166 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
FBI pakt gehate zakenman op wegens fraude


door Redaktie in Health & Body , 21 februari 2016

This article is also available in English


In de VS is de gehate zakenman Martin Shkreli opgepakt. De FBI verdenkt hem van meervoudige fraude met aandelen. Hij zou als directeur van een farmaceutisch bedrijf illegaal aandelen hebben verkocht om schulden van een hedgefonds af te te lossen, waar hij fondsmanager was.

Met zijn huidige onderneming Turing haalde Shkreli zich onlangs woedende reacties op de hals. Zijn bedrijf kocht de Amerikaanse rechten op van het medicijn Daraprim en verhoogde de prijs per pil van omgerekend 12 naar 670 euro.

In reactie op de storm van kritiek draaide Turing de prijsverhoging gedeeltelijk terug voor ziekenhuizen, voor zorgverzekeraars gingen de prijs nauwelijks omlaag. Daraprim wordt veel aan aidspatiënten voorgeschreven om infecties tegen te gaan. In Nederland kost een pil 40 cent.

Onlangs kwam Shkreli opnieuw in beeld met opmerkelijk nieuws, toen bekend werd dat hij de mysterieuze koper was van de nieuwste plaat van de Wu-Tang Clan. De hiphopformatie bracht in totaal één exemplaar uit van haar album Once Upon A Time In Shaolin. Hoeveel Shkreli ervoor heeft betaald wil hij niet zeggen, maar volgens ingewijden gaat het om een bedrag van twee miljoen dollar (1,8 miljoen euro).

Shkreli, tegelijkertijd bewonderd en gehaat, geldt als een toonbeeld van de American Dream. Hij groeide op in een arm gezin in Brooklyn als zoon van Balkanimmigranten en werd een succesvolle en rijke ondernemer op de beursvloer van Wall Street nog voor hij 20 was. Met zijn arrestatie en nog een lopende rechtszaak aan zijn broek, lijkt van die droom niet veel meer over.

Onder druk van de woedende reacties verlaagde hij de prijzen voor ziekenhuizen en de patiëntenbijdrage aanzienlijk. Voor zorgverzekeraars gingen de prijs nauwelijks omlaag.
  
FBI pakt gehate zakenman op wegens fraude

Redaktie, in Health & Body op 25 februari 2018
Je kunt reageren :: Mijn reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):

Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 327, november 2018


Meer uit Health & Body
Meer uit nummer 294
Meer van Redaktie

Spijkerbar


Cruise and play bar

meer info |visit


The Web


Friendly & hot cruise bar

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media