Back to Top
Maandag 16 Jul
86163 users - nu online: 1184 people
86163 users - nu online: 1184 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Bussemaker hoopt op aangifte tegen rector Islamitische Universiteit


door Redaktie in Algemeen , 20 januari 2016

This article is also available in English


Minister Bussemaker roept mensen op aangifte te doen tegen de rector van de Islamitische Universiteit in Rotterdam. Die zegt in het openbaar geregeld hatelijke dingen over Koerden, Joden en homoseksuelen. Bussemaker zei in het vragenuur in de Tweede Kamer dat ze het liefst zelf aangifte tegen de rector zou doen, maar dat dat om juridische redenen niet kan. Ze is zelf niet benadeeld door de uitspraken.

De VVD had de minister vragen gesteld naar aanleiding van een tweet van de rector, Ahmet Akgündüz. Hij twitterde over de Koerdische mensenrechtenadvocaat Tahir Elçi, die kort daarvoor bij een aanslag om het leven was gekomen. De tekst was op verschillende manieren uit te leggen, maar veel Koerden zagen het als een provocatie. De tweet werd overigens na enige tijd verwijderd.

Bussemaker heeft de rector en het bestuur van de universiteit al meerdere keren aangesproken, maar zonder veel resultaat. Ze werkt nu aan een wet waarmee ze kan ingrijpen, ook bij instellingen die niet door de overheid worden gefinancierd.  Een grote Kamermeerderheid wil dat de wet er zo snel mogelijk komt. Regeringspartij VVD vindt dat het allemaal veel te lang duurt.

Aangifte tegen rector Islamitische Universiteit Rotterdam

In Rotterdam is aangifte gedaan tegen de rector van de Islamitische Universiteit in de stad. De lokale PvdA'er Latif Tali deed aangifte vanwege discriminatie en het zaaien van haat, zei hij in het NTR-radioprogramma 1 Op Straat.

Ook organisaties die onder de Federatie van Koerden in Nederland (FedKom) vallen, hebben aangifte gedaan, zegt Tali. Hij is zelf ook verbonden aan FedKom. Minister Bussemaker van Onderwijs riep op tot het doen van aangifte tegen rector Ahmet Akgündüz, omdat hij geregeld hatelijke dingen zegt over Koerden, Joden en homoseksuelen.
  

Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 323, juli 2018


Meer uit Algemeen
Meer uit nummer 293
Meer van Redaktie

Dirty Dicks


Well-know great leather & cruise bar

meer info |visit


Sauna NieuweZijds


Gay Sauna Amsterdam

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media