Back to Top
Maandag 26 juni
85915 users - nu online: 1533 people
Gay News : Editie : 293 : Bussemaker hoopt op aangifte tegen rector Islamitische Universiteit

Printervriendelijke Pagina  

Bussemaker hoopt op aangifte tegen rector Islamitische Universiteit

door Redaktie in Algemeen , 20 januari 2016


Minister Bussemaker roept mensen op aangifte te doen tegen de rector van de Islamitische Universiteit in Rotterdam. Die zegt in het openbaar geregeld hatelijke dingen over Koerden, Joden en homoseksuelen. Bussemaker zei in het vragenuur in de Tweede Kamer dat ze het liefst zelf aangifte tegen de rector zou doen, maar dat dat om juridische redenen niet kan. Ze is zelf niet benadeeld door de uitspraken.

De VVD had de minister vragen gesteld naar aanleiding van een tweet van de rector, Ahmet Akgündüz. Hij twitterde over de Koerdische mensenrechtenadvocaat Tahir Elçi, die kort daarvoor bij een aanslag om het leven was gekomen. De tekst was op verschillende manieren uit te leggen, maar veel Koerden zagen het als een provocatie. De tweet werd overigens na enige tijd verwijderd.

Bussemaker heeft de rector en het bestuur van de universiteit al meerdere keren aangesproken, maar zonder veel resultaat. Ze werkt nu aan een wet waarmee ze kan ingrijpen, ook bij instellingen die niet door de overheid worden gefinancierd.  Een grote Kamermeerderheid wil dat de wet er zo snel mogelijk komt. Regeringspartij VVD vindt dat het allemaal veel te lang duurt.

Aangifte tegen rector Islamitische Universiteit Rotterdam

In Rotterdam is aangifte gedaan tegen de rector van de Islamitische Universiteit in de stad. De lokale PvdA'er Latif Tali deed aangifte vanwege discriminatie en het zaaien van haat, zei hij in het NTR-radioprogramma 1 Op Straat.

Ook organisaties die onder de Federatie van Koerden in Nederland (FedKom) vallen, hebben aangifte gedaan, zegt Tali. Hij is zelf ook verbonden aan FedKom. Minister Bussemaker van Onderwijs riep op tot het doen van aangifte tegen rector Ahmet Akgündüz, omdat hij geregeld hatelijke dingen zegt over Koerden, Joden en homoseksuelen.
 
 
gerelateerd
Stichting EQ boos over discriminerende uitlatingen

VUmc wil homoparen helpen bij draagmoederschap

Meer rechten partners van gelijk geslacht in Europa


Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Bussemaker hoopt op aangifte tegen rector Islamitische Universiteit

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.80.131.187Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 311, 2017


Meer uit Algemeen
Meer uit nummer 293
Meer van Redaktie

Bronx


Well known gay shop

meer info |visit


Man to Man


Cinema ticket valid all day
With darkroom!

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren