Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 799 people
86442 users - nu online: 799 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
China ‘geneest’ homo’s met electroshocks


door Redaktie in Health & Body , 16 januari 2016


Homo’s worden in China nog steeds ‘genezen’ met elektroshocks op hun hoofd en genitaliën. Dat blijkt uit schokkende beelden die het Australische tv-programma Dateline uitzond. Vijftien jaar geleden werd homoseksualiteit in China officieel niet meer beschouwd als een geestesziekte. Maar ziekenhuizen bieden nog steeds de barbaarse behandeling aan, onthult Dateline.

Kritiek op de praktijken kan leiden tot gevangenisstraf. Activist John Shen ging undercover met de verborgen camera naar onder meer het Tianjin psychiatrisch ziekenhuis, waar hij te horen krijgt dat hij zijn seksuele driften kan onderdrukken met medicijnen en shocktherapie.

“Het is een klein elektrisch staafje waarmee je jezelf een schok toedient, dan weet je dat je deze aandrang moet vermijden”, krijgt hij van een psychiater te horen. In een opname is te zien dat een verpleegkundige elektroden aanbrengt bij zijn geslachtsdelen, terwijl hij roept dat hij ‘nerveus’ is.

Shen wordt ook verteld dat door een ‘reflex’ van zijn ‘toestand’ hij op hetzelfde geslacht valt. “Daarom wil ik dat je angst voelt”, zegt een arts terwijl hij hem een schok toedient. Een andere undercover ‘patiënt’ maakte in het geheim opnames in het Huashan ziekenhuis. “Als je deze aandrang krijgt, kun je een koude douche nemen of gaan hardlopen, om de overtollige hormonen kwijt te raken”, stelde een psychiater voor, voordat hij de elektroshockbehandeling aanbood. Die kost 525 euro per sessie, waarvan er meerdere nodig zouden zijn om volledig ‘genezen’ te worden.

De patiënt kreeg elektroden op zijn hoofd, en hij voelde zich steeds verder afstompen terwijl het voltage werd opgevoerd. “Hij kreeg te horen dat dit zijn zenuwstelsel weer in balans brengt.”

Homotherapie niet alleen in China

Naast de schoktherapie gebruiken de klinieken ook hypnose en drugs bij hun behandelingen. De Haiming Psychological Consulting Centre in Beijing maakt op zijn website reclame voor schoktherapie: "Na iedere schok worden je gedachten onderbroken. Zo kom je van je fantasieën af."

Niet alleen in China worden mensen behandeld voor homoseksualiteit. Ook in landen als Singapore, de Verenigde Staten en Engeland zijn er homo's in therapie. Sinds vorig jaar zijn de praktijken in Californië verboden. Andere staten in de VS willen dat voorbeeld volgen.

Ook Chinese homobelangen-organisaties pleiten voor een verbod. Met borden met daarop de tekst 'homoseksualiteit is geen ziekte' protesteren ze voor de klinieken. Volgens het Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender (LGBT)-centrum in Beijing zorgen de behandelingen voor zware fysieke en mentale schade, en zijn ze bovendien nutteloos.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

China ‘geneest’ homo’s met electroshocks

Redaktie, in Health & Body op 18 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media