Back to Top
Donderdag 28 mei
86440 users - nu online: 1038 people
86440 users - nu online: 1038 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
De Duivel zit in de details


door Redaktie in Theater, Kunst & Expo , 08 januari 2016

This article is also available in English


Van januari tot en met maart 2016 toont Getto Food & Drinks te Amsterdam onder de titel The Devil is in the Details werken van de in Rusland geboren kunstenares Abby Jo. In haar werk streeft Abby Jo ernaar noties te exploreren van excentriciteit en extravagantie, gemengd met naïeve speelsheid. In haar werken smelten aspecten samen van barokke overdadigheid, ogenschijnlijke precisie en een welhaast obsessieve aandacht voor details, en tonen zo haar voorliefde voor patronen en decoratieve ornamenten.

Een belangrijk aspect van Abby Jo’s artistieke praktijk vormt de invloed die voortkomt uit elementen van populaire cultuur en folklore. Haar fascinatie met “camp” esthetiek blijkt duidelijk in de stilistische representatie van haar werken: heldere krachtige kleuren, excessief gebruik van reliëfverf en een “cartoon-achtige” schildertechniek.

Extravagantie en overdrijving zijn dominerende elementen in de moderne wereld van uitersten en maximalisme. Abby Jo gebruikt deze kwaliteiten om het genoegen te verkennen van het aanschouwen van de luister van schoonheid en decoratie, en om, uiteindelijk, te laten zien dat het leven een spel is.

Abby Jo werd geboren in Sint-Petersburg, Rusland. Ze verhuisde echter in haar vroege tienerjaren naar Nederland en beschouwt Amsterdam als haar thuis. Abby Jo’s passie voor creatief scheppingswerk ontstond in haar vroege kindertijd, toen ze diepgaand werd beïnvloed door het culturele erfgoed van Sint-Petersburg en de Russische literatuur.

Abby Jo heeft ook enkele jaren in Londen gewoond, waar ze zich vooral richtte op het bestuderen van de kunstgeschiedenis en het ontwikkelen van haar artistieke vaardigheden. In Londen had ze ook een aantal succesrijke tentoonstellingen.

Abby Jo woont nu in Amsterdam en breidt haar creatieve praktijken verder uit.

Getto Food & Drinks,
Warmoesstraat 51
1012 HW Amsterdam
www.getto.nl
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

De Duivel zit in de details

Redaktie, in Theater, Kunst & Expo op 10 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media