Back to Top
Zondag 28 mei
85904 users - nu online: 1219 people
Gay News : Editie : 292 : Brief uit Brussel: Zogezegd

Printervriendelijke Pagina  

Brief uit Brussel: Zogezegd

door De Ket in Columns & Opinie , 06 januari 2016


Lieve Noorderburen, opnieuw een jaar voorbij. Net als vorige semesters stonden de Vlaamse media vol van berichtgeving over de homoseksuele gemeenschap. Hieronder een kleine bloemlezing van het afgelopen semester.

“Ik ben een homo, geen monster. De katholieke kerk zit vol homoseksuelen. Homo’s binnen de kerk moeten zichzelf haten.” (Krzystof Charamsa, de Poolse priester/theoloog die tot aan zijn outing – en dus ook ontslag - een belangrijke post bekleedde in het Vaticaan, in het Nieuwsblad)

“Ook onder bisschoppen homo’s.” (Prof. Dr. Rik Torfs, rector KU Leuven en theoloog, in Het Laatste Nieuws)

“In mijn tv-periode wist ik niet dat ik homo was. Ik ben zeker niet de enige die het pas laat ontdekt.” (De 51-jarige voormalige VRT-presentator en huidig CD&V-parlementslid Johan Verstreken, over zijn late outing, op www.deredactie.be)

“We worden al twee jaar uitgescholden en bedreigd, gewoon omdat we homo zijn.” (Een homokoppel vertelt hun wedervaren over de beledigingen en bedreigingen die ze al twee jaar krijgen in de multiculturele Rabotwijk in Gent waar ze wonen, in Het Laatste Nieuws)

“Niet optreden Gentse politie bij homohaat was communicatiefout.” (Gents politiecommissaris Filip Rasschaert, in een reactie op een homohaatincident in de Gentse Rabotwijk, op www.holebi.info)

“Deze prijs is een opsteker voor de hele regering. Het respect voor homorechten is gelukkig heel groot in België. Ik ben blij in een land te leven dat gelijke rechten biedt aan iedereen zonder onderscheid. Dat is spijtig genoeg niet overal het geval.” (Reactie van premier Charles Michel, na de bekendmaking dat hij de OUTtv Media Award krijgt)

“Ik had een vrouw en kinderen. Ik werkte als bouwvakker en portier. Ik speel rugby. Ik voldoe aan alle machoclichés, hoe kan ik dan gay zijn?” (Britse rugbyspeler Keegan Hirst, na zijn outing in de Britse media, in Het Nieuwsblad)

“Nergens in de Koran wordt holebi zijn afgekeurd.” (Carim Bouzian, Belgisch-Marokkaans politicus, op www.holebi.info)

“Ik word gediscrimineerd omdat ik geen homo.” (Kanye West, modeontwerper en echtgenoot van Kim Kardashian, zoekt een reden waarom zijn carrière als modeontwerper niet zo vlot, in Het Nieuwsblad)

“Ik ben homo, vrij zonder condoom en ben niet bang voor hiv.” (Campagne van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen dat op zoek gaat naar tweehonderd homomannen die willen meewerken aan een PrEP-studie, in De Standaard)

“Elk mens moet gerespecteerd worden, ook homoseksuelen.” (Kersvers aartsbisschop Jozef De Kesel, in het interview op het VTM-nieuws)Je toegenegen,

De Ket
 
 
gerelateerd
La Demence Paas-Party Weekend

Brief uit Brussel: Homonationalisme

Brief uit Brussel: Marketing en pr van rolmodellen


Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Brief uit Brussel: Zogezegd

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.162.19.123Rubrieken:


Meer uit Columns & Opinie
Meer uit nummer 292
Meer van De Ket

t Bolke


Gay heart of the east

meer info |visit


t Bolke


One of the largest gay saunas

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren