Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 1019 people
86447 users - nu online: 1019 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 5 min. Printervriendelijke Pagina  
Reijers World: The Big Apple


door Reijer Breed in Columns & Opinie , 16 december 2015

This article is also available in English
lengte: 5 minuten


Ik was achtentwintig jaar en had mezelf op acht dagen New York getrakteerd. Ik was zo zenuwachtig toen ik het vliegtuig betrad... Ik had een whisky verdiend. Voor me zat een leuke meid, Violet uit Rotterdam. “Ik ga eerst vier dagen naar New York, daarna vlieg ik naar Los Angeles om een vriendin te bezoeken,” zei ze. We klikten onmiddellijk en bleven maar praten.

Mijn buurman zei ineens: “Shall I change seats with her?” En dat gebeurde. Violet kwam naast me zitten. “Ik heb geboekt in het YMCA, waarom ga je niet met me mee?,” vroeg ik. “Nou,” antwoordde ze, “daar heb ik wel zin in. Maar zal er daar wel plaats voor me zijn?” “Dat gaan we dan toch proberen,” zei ik.

Op het vliegveld van New York aangekomen, namen we een taxi naar Manhattan. Het YMCA zat tjokvol, maar gelukkig was er op dezelfde verdieping als waar ik een kamer had nog een eenpersoonskamer voor Violet. Onze kamers waren heel eenvoudig. Een kast, een bed, een zitje en een tv. Op de gang waren gemeenschappelijke douches. Na een douche verkleedde ik me en ging naar Violet toe. Zij had inmiddels haar koffer ook uitgepakt. We gingen de stad in.

We voelden ons zo nietig en klein tussen al die wolkenkrabbers. Maar dat wende snel. We namen een gele taxi naar Washington Square. En zaten even later op een terras in de gay buurt van New York. Violet had regelmatig sjans van passerende dames. En ook ik kreeg knipoogjes van mannen. We praatten honderduit met elkaar. Wat had ik een leuk gezelschap aan haar. “Zullen we hier een salade bestellen. Ik krijg trek.” “Goed idee,” zei Violet. Even later werden er twee gigantische salades gebracht.

“Ik zag in mijn gay-guides dat er een bar is die ‘Cowboys and Cowgirls’ heet. Zullen we daar eens gaan kijken?,” vroeg ik haar. Even later stond Violet giechelend aan de rand van de stoep en stak haar hand omhoog voor een taxi. Een taxi stopte meteen. En de chauffeur kende de kroeg. Wij kwamen in een bar met alleen maar jongens en mannen. Geen Cowgirl te zien. Maar gelukkig was dat geen probleem voor Violet. Ze stond al snel met een paar mannen te praten. En ook ik had meteen aansluiting met een groepje. “Zo, jij komt dus uit Europa? En je bent net aangekomen?,” vroeg een knappe vent met snor aan me. “Waarom ga je niet mee naar mijn huis en vertelt me alles over Holland?” Dat ging me echter een beetje te snel. En ik wilde Violet niet in de steek laten.

De volgende dag besloten we een sightseeing te gaan maken met de circle bus. We zagen een groot gedeelte van Manhattan. Alleen in China Town konden we de bus eerst niet meer terugvinden. We waren te laat. Allemaal boze gezichten. Maar ze hadden op ons gewacht. Na vier dagen bracht ik Violet en haar bagage naar een busstation. Daar zou zij de bus nemen naar het vliegveld.

“Lieverd,” zei ik, “ik wens je een heel goede vlucht naar LA. En ik hoop je in Nederland weer te zien.” “Ik jou ook,” antwoordde ze. En we kusten elkaar. Pas toen de bus weg was, besefte ik dat ik nu helemaal alleen was in die grote stad.

Ik liep terug naar Washington Square en vond daar een een beetje obscuur bioscoopje. Ik kocht een kaartje. En ja hoor, er was ook een grote donkere kamer. Ik keek naar een jonge knul. Hij volgde me een hokje in. “Ik heet Jeffrey en ik vind je leuk,” fluisterde hij in m’n oor. We kleedden ons uit. En stonden zo heerlijk te zoenen. Jeffrey was een grote vent. Maar hij bleek nog maar eenentwintig jaar te zijn.

Plotseling hoorden we: “Psssst.” Ik zag door een glory hole een gehurkte zwarte man zitten. Om en om staken wij onze pikken erin en werden heerlijk gezogen. Na een tijdje nam ik Jeffrey mee naar mijn hotel. Overdag kon je iedereen meenemen. Even later lag hij heerlijk in mijn armen en deden we een middagslaapje. Ik zou Jeffrey nog enkele keren zien in deze vakantie.

Een paar dagen later besloot ik naar de Stonewall Inn te gaan. Ik had veel gelezen over deze bar. Hier vochten in 1969 krijsende travestieten, homo’s en lesbo’s voor het eerst met de politie, die toen heel homovijandig en gewelddadig was. Het was nu nog steeds een populaire kroeg. Beneden een grote bar en boven een dansvloer. Na verloop van tijd ging ik naar boven. Ik stond tegen de muur aan. Een Italiaanse Amerikaan kwam naar me toe. “Hi, ik heet Gino. Wil je dansen?” Hij deed zijn hemd uit en stopte het in de achterzak van z’n jeans. Ik volgde zijn voorbeeld. De dj draaide een nummer van Andy Gibb, het jongste broertje van Barry, Robin en Maurice. Het was een slow dance nummer, Man on Fire. En weldra dansten we samen dicht tegen elkaar aan:

There – Is no live
No reason to go on believing in the stronger one
There is no unifying. If I don’t hear you crying.
I’m yours, you’re mine, no power in the world
Together we are strong in love.
And when your storm is over. I’ll show how warm
My love can be
I am a man on fire


“Ik zit in het Washington Square Hotel. Zin om mee te gaan? Het is maar een klein stukje lopen van hier,” vroeg Gino. Ik knikte ja, want had reuze zin in dit joch. Zijn hotel was veel mooier dan het YMCA. Een prachtige kamer. Ik zag terloops het flesje poppers al klaar staan op zijn nachtkastje. Even later lagen we naakt te vrijen. Ik moest dat kontje van hem hebben. Gino kreunde geil. Het werd een heerlijke nacht.

Toen ik in het vliegtuig zat en Manhattan zag verdwijnen was ik zo blij dat ik op niemand verliefd was geworden. Ik ging terug naar mijn vriend Lefert. Ik was benieuwd naar zijn reacties op mijn cadeaus. En of hij het nou wilde op niet, ik ging hem al mijn belevenissen vertellen.


* Andy Gibb is lang verslaafd geweest. Hij overleed toen hij net dertig jaar was geworden op 10 maart 1988.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REIJER BREEDMEEST GELEZEN VAN REIJER BREED

Reijers World: The Big Apple

Reijer Breed, in Columns & Opinie op 16 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN COLUMNS & OPINIEIN NUMMER 291


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media