Back to Top
Donderdag 27 Apr
85882 users - nu online: 1605 people
Gay News : Editie : 291 : Brief uit Brussel: Negeer toch die Heilige Man

Printervriendelijke Pagina  

Brief uit Brussel: Negeer toch die Heilige Man

door De Ket in Columns & Opinie , 10 december 2015


Lieve Noorderburen, Paus Franciscus had het niet gemakkelijk tijdens en na zijn fel gemediatiseerde reis in de Verenigde Staten. Hoewel hij tijdens zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties letterlijk met geen woord over het homo-huwelijk had gerept, had een AFP-journalist blijkbaar toch een subliminale hint over het afkeuren ervan in de woorden van zijn speech opgemerkt.

Die “hint” werd gretig overgenomen door luie journalisten die zich niet de minste moeite hadden getroost de tekst van de speech online na te lezen, op zoek naar die woorden.

Al vlug bleek inderdaad dat de Heilige Man het woord “homo-huwelijk” niet had uitgesproken en wie tussen de regels door een vage afkeuring had opgemerkt, was er blijkbaar enkel op uit om de paus in diskrediet te brengen, aldus enkele reacties van columnisten in enkele Vlaamse media. Die reacties kwamen nog voor bekend raakte dat er een geheime ontmoeting had plaats gevonden tussen de Heilige Vader en Kim Davis in Washington.

Het enige dat de paus kan worden verweten is wel degelijk dat hij, juist door zich niet duidelijk uit te drukken, verwarring en commotie heeft veroorzaakt. Maar misschien was dat ook wel degelijk de bedoeling. Gelukkig bewees zijn geheime gesprek met Kim Davis dat de man uit Rome en het instituut waarvan hij aan het hoofd staat, homoseksuelen nooit genegen zullen zijn.

Dat is voor mij geen enkel probleem. De enigen die er wel een probleem van maken zijn gelovige en minder gelovige homoseksuelen. De paus mag een mening hebben, ik heb ook een mening. Hij haat mij misschien, maar ik lust hem ook niet. 1-1.

Wie gelovig is, heeft de paus en de kerk niet nodig om gelovig te zijn. Elke gelovige vult dat op zijn manier in en zou zich niet moeten laten afschrikken door wat een paus staat te verkondigen (of juist niet verkondigt).

Natuurlijk heeft de man een wereldlijk gezag maar laat dat nu echt niet het excuus zijn om moord en brand te schreeuwen over dingen die hij wel of niet zegt. Negeren is de boodschap. Er geen woorden aan vuil maken het devies. Niks in de Bijbel verbiedt dit.

Daarom een warme oproep aan die homoseksuelen die zich hieraan (blijven) ergeren: probeer enkel de dingen tot je leven toe te laten die je goed doen voelen. Wie gelovig is, kan tot God bidden zonder de tussenschakel van het instituut Kerk, of zijn wereldlijke vertegenwoordigers. De ongelovigen moet zich niet met de paus bezighouden, is enkel een bron van ergernis.

Sinds ik religie, paus en Kerk en andere geloofsbullshit achter mij heb gelaten, maak ik me minder druk in allerlei godsdienstige commotie. Zouden we met z’n allen wat vaker moeten doen. Het is nooit te laat om die goede stap te zetten.

Want God en de Profeet bestaan niet. En hebben nooit bestaan.
Tenzij jij ze bent tegengekomen op de Pig Party op Folsom in Berlijn.

Je toegenegen,

De Ket
 
 
gerelateerd
La Demence Paas-Party Weekend

Brief uit Brussel: Marketing en pr van rolmodellen

De memoires van acteur Willem Nijholt


Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Brief uit Brussel: Negeer toch die Heilige Man

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.80.54.2Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 309, mei 2017


Meer uit Columns & Opinie
Meer uit nummer 291
Meer van De Ket

Spijkerbar


Cruise and play bar

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren