Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 1003 people
86447 users - nu online: 1003 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Letter to the Editor: Mogen messen gebruikt worden bij SM?


door Redaktie in Columns & Opinie , 06 december 2015

This article is also available in English


Tijdens de jongste Leather Pride in Amsterdam werden onder auspiciën van de Amsterdam Kink Academy diverse SM-workshops gegeven, zoals op zaterdag 24 oktober 2015 de workshops Cock & Ball Torture, Electro Play, Predicament Bondage, en Fear. Over de workshop Fear wil ik het volgende kwijt.

Ik, Meester Rajko, vond het onverantwoord wat zich daar afspeelde. Van een SM-workshop mag je verwachten dat mensen iets opsteken dat ze thuis verantwoord kunnen uitvoeren. En van een workshop over Angst mag je verwachten dat je leert hoe je een slaaf met een psychologisch spel “klein” kunt krijgen. Dreigen met iets dat angst inboezemt, kan de beleving van een SM-slaaf enorm verhogen. Maar zo’n psychologisch spel mag nooit schade berokkenen of de kans op ongelukken vergroten.

Workshopleider Mason, met een onverantwoordelijke grootheidswaan, presenteerde de workshop Fear. Een vastgebonden slaaf moest Angst krijgen. Het begon nog leuk, toen Mason met een tondeuse dreigde het hoofdhaar van de slaaf af te scheren. De slaaf wilde dit niet, hij was duidelijk trots op zijn hoofdhaar.

Maar toen haalde de workshopleider een groot, echt mes te voorschijn. Hij zette de punt van dit scherpe mes letterlijk tegen het oog / de pupil, om zo de slaaf bang te maken. Als de slaaf één millimeter naar voren had bewogen was er sprake geweest van oogletsel. In de privé-sfeer vind ik dit al onacceptabel, maar helemaal in een openbare workshop. Zeker in het SM-spel kunnen ongelukken in een klein hoekje liggen, dus dan moet je geen rare toeren uithalen. En al helemaal niet dit propageren en stimuleren bij anderen.

Ten eerste is het al verboden een café te betreden met een groot mes. En als je er dan zoiets stompzinnigs mee doet, dan vind ik dit geen workshop meer. Ik heb geprobeerd de organisatie van de Leather Pride te bereiken met de vraag mij te bellen over deze klacht. Daarop is niet gereageerd. Daarom deze ingezonden brief, met het vriendelijk maar dringend verzoek deze workshop niet en nooit meer te herhalen.

Meester Rajko,
organisator van een maandelijkse kinky SM party in Amsterdam


Reactie van de Amsterdam Kink Academy

Spelen met messen of pistolen, “edge-play” of het idee van het breken van de onderdanige zijn fantasieën die voorkomen in de BDSM-wereld. Het doel van deze workshop was niet om iets te tonen dat mensen meteen thuis kunnen proberen, maar om de mogelijkheid te geven dit te ervaren zónder onderdeel van het spel te zijn. Iets daadwerkelijk voor je zien, in plaats van uitsluitend als fantasie, zal een aantal mensen doen twijfelen over dit soort spel, zonder dat ze het lijfelijk hebben moeten ervaren in een minder veilige setting. Niet elke kink is voor iedereen en het spijt ons als men geshockt was door wat men zag.

Alle AKA workshops benadrukken de veiligheidsaspecten over de onderwerpen, ook hier. In het begin van de workshop was duidelijk verteld dat dit “Consensual Non-Consent” betrof en dat concepten zoals “Safe, Sane and Consensual” en “Risk-Aware Consensual Kink” niet opgingen. Ook werd benadrukt, voor en na de demonstratie, dat de participanten elkaar van haver tot gort kenden.

De mannen die de workshop gaven waren Sparky, zijn partner Master Olivier (beiden hebben een diploma in de psychologie) en hun goede vriend Master Mason. Zij kennen elkaar al vele jaren in zowel het spelen, als in het geven van BDSM-voorlichting. Terwijl Master Mason bezig was om Sparky te breken, becommentarieerde Master Olivier welke techniek op dat moment gebruikt werd en gaf feedback aan Master Mason over de gemoedstoestand van zijn partner.

Om Angst op te wekken, is vaak geweld en zoveel realisme als mogelijk nodig. Het genoemde mes was ook met de punt hard tussen de ribben gedrukt. Als het mes echt scherp was, dan was het zeker naar binnen gegleden. De huid van Sparky was echter na de workshop nog ongebroken.
De omschrijving van Master Mason is de mening van de inzender. Ik ken Master Mason als een redneck biker die geen blad voor de mond neemt, een expert is in zijn stijl van spelen en als een liefhebbende vader en echtgenoot.

We zullen alle reacties, lovend en kritisch, meenemen voor de volgende keer, maar we vinden wel dat we mensen ook moeten informeren over de meer extreme (en riskante) vormen van BDSM-spel, vóóral omdat ze riskant zijn.
Gay News verwelkomt ingezonden brieven van lezers. Reacties op artikelen kunnen worden gericht aan ingezonden@gaynews.nl. De in gepubliceerde brieven verwoorde meningen hoeven niet noodzakelijkerwijs met die van de redactie en uitgever van Gay News overeen te komen.

 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Letter to the Editor: Mogen messen gebruikt worden bij SM?

Redaktie, in Columns & Opinie op 06 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN COLUMNS & OPINIEIN NUMMER 292


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media