Back to Top
Donderdag 21 juni
86146 users - nu online: 1117 people
86146 users - nu online: 1117 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Buitenlandse homohuwelijken niet meer geldig in Italie


door Redaktie in Historie & Politiek , 05 december 2015


De Italiaanse Raad van State, heeft geoordeeld dat huwelijken van homo's en lesbiennes afgesloten in het buitenland niet zullen worden erkend in Italië. Hiermee herroept het hoogste hof een uitspraak van een lagere rechtbank die eerder van mening was dat deze huwelijken wel moesten worden erkend.

Benedetto Della Vedova, ondersecretaris van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, noemt de uitspraak 'een grote overwinning'.

Ondanks het feit dat Italië al vele malen terecht is gewezen wegens het totaal ontbreken van gelijke rechten voor homo's, lesbiennes en biseksuelen, door zowel de Europese Unie als het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, blijft alles zoals het is.

Daarmee blijft Italië het enige grote West Europese land zonder homohuwelijk of legale partnerschappen voor holebi koppels. De Italiaanse overheid zegt wel bezig te zijn met het onderzoeken van een wet rond legale partnerschappen voor homo en lesbische koppels maar krijgt daarbij zoveel tegenstand van conservatieven en de rooms katholieke kerk dat er niets van komt.

Ondanks het feit dat de Italiaanse overheid niets doet in het of legaliseren van het homohuwelijk of legaliseren van legale partnerschappen voor holebi koppels, zijn er toch enkele Italiaanse burgemeesters die in hun stad, ondanks de bedreigingen van de overheid, homohuwelijken of partnerschappen erkennen.

Dat gebeurt momenteel in Rome, Milaan en Napels. Maar deze huwelijken of partnerschappen zijn niet erkend in het hele land. En na de uitspraak van het hoogste hof zijn dus ook alle in het buitenland afgesloten homohuwelijken in heel Italië niet langer erkend, en zullen ook nieuwe afgesloten buitenlandse huwelijken niet worden erkend.
  

Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 322, juni 2018


Meer uit Historie & Politiek
Meer uit nummer 292
Meer van Redaktie

Toddities


Art gallery for artists and their admirers

meer info |visit


Club YOLO


Amsterdam newest Gay Club

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media