Back to Top
Woensdag 22 maart
85861 users - nu online: 1674 people
Gay News : Editie : 292 : Buitenlandse homohuwelijken niet meer geldig in Italie

Printervriendelijke Pagina  

Buitenlandse homohuwelijken niet meer geldig in Italie

door Redaktie in Historie & Politiek , 05 december 2015


De Italiaanse Raad van State, heeft geoordeeld dat huwelijken van homo's en lesbiennes afgesloten in het buitenland niet zullen worden erkend in Italië. Hiermee herroept het hoogste hof een uitspraak van een lagere rechtbank die eerder van mening was dat deze huwelijken wel moesten worden erkend.

Benedetto Della Vedova, ondersecretaris van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, noemt de uitspraak 'een grote overwinning'.

Ondanks het feit dat Italië al vele malen terecht is gewezen wegens het totaal ontbreken van gelijke rechten voor homo's, lesbiennes en biseksuelen, door zowel de Europese Unie als het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, blijft alles zoals het is.

Daarmee blijft Italië het enige grote West Europese land zonder homohuwelijk of legale partnerschappen voor holebi koppels. De Italiaanse overheid zegt wel bezig te zijn met het onderzoeken van een wet rond legale partnerschappen voor homo en lesbische koppels maar krijgt daarbij zoveel tegenstand van conservatieven en de rooms katholieke kerk dat er niets van komt.

Ondanks het feit dat de Italiaanse overheid niets doet in het of legaliseren van het homohuwelijk of legaliseren van legale partnerschappen voor holebi koppels, zijn er toch enkele Italiaanse burgemeesters die in hun stad, ondanks de bedreigingen van de overheid, homohuwelijken of partnerschappen erkennen.

Dat gebeurt momenteel in Rome, Milaan en Napels. Maar deze huwelijken of partnerschappen zijn niet erkend in het hele land. En na de uitspraak van het hoogste hof zijn dus ook alle in het buitenland afgesloten homohuwelijken in heel Italië niet langer erkend, en zullen ook nieuwe afgesloten buitenlandse huwelijken niet worden erkend.
 
 
gerelateerd
Dijkhoff gaat interlandelijke adoptie verbeteren, maar niet stopzetten

Kracht van Sport inzetten in de aanpak van homofobe voetbalcultuur

Hoezo word ik geen oma? Homo’s en ouderschap, wat zijn de mogelijkheden?


Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Buitenlandse homohuwelijken niet meer geldig in Italie

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.145.183.43Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 307, March 2017


Meer uit Historie & Politiek
Meer uit nummer 292
Meer van Redaktie

LantarenVenster


De plek om de actuele auteursfilm en wereldcinema te zien

meer info |visit


HotSpot Bar


The bar with the 'campy' music videos

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
RSS Issuu
Abonneren
zelfstandige Escortboys
CMI
Neem contact op
Adverteren