Back to Top
Vrijdag 05 juni
86442 users - nu online: 985 people
86442 users - nu online: 985 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Excuses voor interview homopaar ‘diep triest’


door Redaktie in Mode & Lifestyle , 04 december 2015

This article is also available in English


“Het is een diep trieste actie van de redactie van Eilanden-Nieuws om excuses aan te bieden voor iets wat juist goed is: laten zien dat er ook in orthodox-christelijke kring lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender jongens en meiden zijn”, zegt COC-voorzitter Tanja Ineke.

Op het Zuid-Hollandse Goeree-Overflakkee heeft hoofdredacteur Adri van der Laan van het huis-aanhuisblad Eilanden-Nieuws zijn excuses aangeboden voor een interview met een homostel in september. Het vraaggesprek in de interviewserie ‘De Twintigers’ is namelijk slecht gevallen bij een deel van de strenggereformeerde abonnees.

”Hiermee is te veel een podium geboden aan een levensgevoel en wijze waarin de meeste lezers van onze abonnee-editie zich niet herkennen en die ook niet strookt met de grondslag van Eilanden-Nieuws”, staat te lezen in een hoofdredactionele reactie in de krant. Eilanden-Nieuws noemt zichzelf op de website ‘christelijke nieuwsmedia op gereformeerde grondslag’.

De redactie van Eilanden-Nieuws is medio september met een reactie gekomen op de commotie over hun excuses voor het plaatsen van een interview met een homostel.  De redactie laat weten tegen homodiscriminatie te zijn en dat er plaats moet zijn voor homoseksuelen op Goeree-Overflakkee (wat zou blijken uit een artikel in het blad over Coming Out Dag). Verder wordt gemeld dat de redactie op donderdag 17 september een gesprek zal hebben met Gay op Flakkee en dat er binnenkort een vervolg aan de interviewserie ‘De Twintigers’ wordt gegeven.

Reacties uit Goeree-Overflakkee

Waarnemend burgermeester Jan Pieter Lokker van Goeree-Overflakkee heeft inmiddels ook gereageerd op de affaire. Tegenover RTV Rijnmond laat hij weten dat de gemeente Goeree-Overflakkee er is voor alle inwoners, ongeacht hun seksuele geaardheid. Lokker zegt dat hij ‘daarom ferm stelling tegen elke vorm van uitsluiting en/of discriminatie’. De burgemeester benadrukt daar overigens wel bij dat hij zich ‘niet inhoudelijk met het werk van de krant wil bemoeien’, want dat is ‘voor zover de wet niet wordt overtreden, een zaak tussen de krant en haar lezers/abonnees’.

Twee predikanten op het eiland laten in de PZC weten de verontwaardiging over de excuses van de redactie niet te begrijpen. Volgens hen is de Bijbel heel duidelijk in het afwijzen van homoseksualiteit. Ze geven aan dat ze mensen die ‘worstelen met hun homoseksualiteit’ pastorale hulp bieden.

Ook de lokale ChristenUnie heeft gereageerd. Raadslid Ron de Rover laat weten het niet met de hoofdredactie én de predikanten eens te zijn. “Door deze excuses krijgt het geïnterviewde homostel een sfeer van veroordeling over zich heen. Je beschadigt die jongens en de dialoog die wij willen voeren.”

De jongemannen die zijn geïnterviewd door Eilanden-Nieuws hebben laten weten niet op het tumult te willen reageren.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Excuses voor interview homopaar ‘diep triest’

Redaktie, in Mode & Lifestyle op 04 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN MODE & LIFESTYLEIN NUMMER 291


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media