Back to Top
Zondag 28 mei
85904 users - nu online: 1219 people
Gay News : Editie : 290 : Ploumen steunt internationale strijd voor LHBT-mensenrechten

Printervriendelijke Pagina  

Ploumen steunt internationale strijd voor LHBT-mensenrechten

door Redaktie in Historie & Politiek , 07 november 2015


Minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) steunt ook de komende vijf jaar de internationale strijd voor gelijke rechten, emancipatie en gezondheidzorg voor LHBT’s. Ploumen biedt financiële ondersteuning aan het programma Bridging the Gaps dat wordt uitgevoerd door COC Nederland en acht andere organisaties.

Het programma heeft onder meer tot doel om de mensenrechten en emancipatie van LHBT’s in het buitenland te versterken, de gezondheidszorg voor deze groep beter toegankelijk te maken en verspreiding van het hiv/aidsvirus tegen te gaan.

‘Geweldig nieuws voor lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders wereldwijd,’ reageert COC-directeur Koen van Dijk, die bijzonder gelukkig is met het besluit van Ploumen.

Het COC ondersteunt in het kader van Bridging the Gaps sinds 2011 LHBT-organisaties in tal van landen bij de opbouw van een eigen, sterke en zelfbewuste LHBT-gemeenschap. Daartoe coacht en traint het COC activisten, stelt haar grote internationale netwerk ter beschikking en biedt financiële ondersteuning.

Met steun van het COC geven Zuid-Afrikaanse LHBT-organisaties bijvoorbeeld voorlichting en hivpreventie in Zuid-Afrikaanse townships, kreeg de LHBT-beweging in het centraal-Aziatische Kirgizië een eigen ‘roze huis’ en biedt de LHBT-beweging in Ecuador hiv-medicatie aan groepen die anders van deze medicatie verstoken blijven, zoals mannen die seks hebben met mannen en transgenders.

De komende vijf jaar gaat het COC onder meer werken aan de versterking van de belangenbehartiging door buitenlandse LHBT-organisaties, intensivering van hun hiv/aidszorg- en preventiewerk en het laten horen van de stem van onze partnerorganisaties bij bijvoorbeeld de Verenigde Naties.

Het COC werkt in Bridging the Gaps samen met het Aids Fonds, AFEW, GNP+, Mainline, MSMGF, NSWP, Tides/ITPC. Het programma richt zich, behalve op LHBT’s, ook op andere groepen waarvan de mensenrechten onder druk staan en die kwetsbaar zijn voor hiv/aids, zoals druggebruikers en sekswerkers.
 
 
gerelateerd
Opnieuw steun voor LHBT-mensenrechtenexpert bij VN

Tholen gaat LHBT-beleid voeren

Leerstoel Workplace Pride


Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Ploumen steunt internationale strijd voor LHBT-mensenrechten

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.162.19.123Rubrieken:


Meer uit Historie & Politiek
Meer uit nummer 290
Meer van Redaktie

HotSpot Bar


The bar with the 'campy' music videos

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren