Back to Top
Zaterdag 20 Oct
86205 users - nu online: 1295 people
86205 users - nu online: 1295 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
COC Zwolle stopt met café


door Redaktie in Uitgaan , 31 oktober 2015

This article is also available in English


COC Zwolle stopt definitief met het uitbaten van café De Garage. Het COC-café aan de Kamperstraat in de Zwolse binnenstad, dat nog geen half jaar geleden is verbouwd en enthousiast heropend, lijdt teveel verlies. Per 1 oktober is het café gesloten.

Vooralsnog blijft het bovengelegen kantoor in gebruik, later dit jaar zal COC Zwolle ook dat deel van het gebouw verlaten. De verhuurder, een stichting die is verbonden aan COC Nederland, zal het monumentale pand daarna te koop aanbieden.

Met de sluiting komt een eind aan tientallen jaren uitgaan in een COC-gelegenheid op drie achtereenvolgende plekken in de Zwolse binnenstad. “Het is erg jammer en het doet pijn, maar COC Zwolle is ook zonder café springlevend, met voorlichting op scholen in Zwolle en wijde omgeving en aandacht voor speciale doelgroepen”, zegt Ilja de Jong, voorzitter van COC Zwolle.

In het voorjaar van 2015 was COC Zwolle, geholpen door vrijwilligers en enthousiaste lokale ondernemers, nog op weg naar een herstart van het café.

De Jong: “Het was een stoere stap, niet zonder risico. Kroegen hebben het in het algemeen niet makkelijk. Uitgaan en sociale contacten opdoen gaat anders, minder in vaste patronen van wekelijkse uitgaansavonden op de bekende plek. De vanzelfsprekendheid van honderd feestende gasten op de zaterdag die we vroeger hadden in Kamperstraat 17, was al tijden weg. We zeiden tegen elkaar: gaan we als een nachtkaarsje uit of gaan we eruit met een knal, met kans op een nieuwe opleving? De keus viel op de knal, met een drastische nieuwe look en een welkome sfeer voor iedereen.”

Het resultaat van de facelift was prachtig, maar de krukken bleven leeg. De Jong: “Je zou nog kunnen zeggen dat de gewenste opleving misschien een langere aanlooptijd nodig heeft, maar dat lukt zakelijk niet. Nog een half jaar zo doorgaan en de kas is leeg, wat de overige activiteiten van COC Zwolle in gevaar brengt. Dan is de keus duidelijk.”
  

Rubrieken:

Jeugd is gelukkig, maar gebruikt minder vaak condoom


Amstelveen wordt een regenboog-gemeente


Icarus Rickarus wil naar de Uitdekastmarkt


Help Mee! Materiële herinneringen aan de homo-horeca gezocht


Verkiezing Mister Leather Netherlands 2019

    toon meer

In het nieuwste nummer, Gay News 327, november 2018


Meer uit Uitgaan
Meer uit nummer 291
Meer van Redaktie

Man to Man


Cinema ticket valid all day
With darkroom!

meer info |visit


AA Boys


First class boys, home and hotelvisits

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media