Back to Top
Zaterdag 25 Nov
86026 users - nu online: 1120 people
86026 users - nu online: 1120 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Hoorzitting Veiligheidsraad over anti-LHBT-geweld Islamitische Staat


door Redaktie in Historie & Politiek , 30 oktober 2015


Eind augustus organiseerde de Verenigde Staten en Chili een hoorzitting voor de lidstaten van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties over het geweld tegen en de executies van LHBT’s (of zij die daarvoor aangezien worden) door Islamitische Staat in Syrië en Irak.

In de uitnodiging voor de hoorzitting stond dat Islamitische Staat (IS) mannen vanwege homoseksuele handelingen executeert door hen van hoge gebouwen te werpen. Ten minste acht van dit soort executies zijn door IS op het internet gezet.

De Veiligheidsraad kreeg tijdens de hoorzitting informatie over de vervolging, het geweld en de executies van Iraakse en Syrische slachtoffers en van Jessica Stern, directeur van de International Gay and Lesbian Human Rights Commission.

De hoorzitting werd voorgezeten door Samantha Power, de Amerikaanse ambassadeur bij de VN, en Cristian Barros Melet, de Chileense VN-ambassadeur. Alle lidstaten van de Veiligheidsraad waren uitgenodigd voor de hoorzitting, maar zij zijn niet verplicht dit soort informele bijeenkomsten bij te wonen.

Het was een historische hoorzitting, want het is niet eerder voorgekomen dat de Veiligheidsraad in New York over een LHBT-kwestie een bijeenkomst houdt.

De VN-mensenrechtenraad in Geneve organiseert de afgelopen jaren, mede dankzij de inzet van het COC, wel met enige regelmaat bijeenkomsten die specifiek op het bevorderen van rechten van LHBT’s zijn gericht. COC Nederland heeft een waarnemerstatus bij de VN en gebruikt die om systematische aandacht voor LHBT-rechten in al het werk van de Verenigde Naties aan de orde te stellen en blijft zich hier voor inzetten.
  

Rubrieken:


Meer uit Historie & Politiek
Meer uit nummer 290
Meer van Redaktie

Getto


Food and Drinks

meer info |visit


Montmartre


Always a good time

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2017 Gay News ®, GIP/ St. G Media