Back to Top
Maandag 18 juni
86146 users - nu online: 1142 people
86146 users - nu online: 1142 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Roze Agenda voor Groningse burgemeester


door Redaktie in Algemeen , 29 oktober 2015


Begin oktober nam de Groningse burgemeester Peter den Oudsten tijdens een feest van COC Groningen & Drenthe de Roze Agenda in ontvangst. In het plan heeft de belangenvereniging beschreven waar zij de komende jaren mee aan de slag wil gaan.

“We zijn de afgelopen twee jaar gegroeid van zeven naar zeventig vrijwilligers”, aldus voorzitter Kris van der Veen van COC Groningen & Drenthe. “En dat is nodig, want er valt nog een hoop te doen als het gaat om de sociale acceptatie van transgenders, lesbo’s, homo- en biseksuelen.”

Voorlichting

“Nog te weinig scholen vragen ons om met schoolklassen in gesprek te gaan over seksuele diversiteit en genderidentiteit”, zegt Van der Veen. “Terwijl juist dat gesprek zo van belang is om te zorgen voor een veilig klimaat voor alle jongeren.” COC Groningen & Drenthe organiseert activiteiten voor jongeren, maar ook voor asielzoekers, veilige en ontspannen momenten om samen te komen.

De COC-vereniging presenteerde eveneens de film The Box Groningen om jongeren hierover te informeren. “We hopen daarmee jongeren die in de knel zitten het gevoel te geven dat ze niet alleen zijn”, aldus Van der Veen.

Voor COC Groningen & Drenthe zijn de lange wachtlijsten bij de genderkliniek van het UMCG een doorn in het oog.
“Transgenders moeten op dit moment bijna twee jaar wachten voor zij in behandeling kunnen gaan. Dat duurt echt veel te lang”, stelt Van der Veen vast. “Vooral omdat het besluit in behandeling te gaan vaak vooraf is gegaan van een lange periode van onzekerheid, twijfel en vaak ook depressie.”
  

Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 322, juni 2018


Meer uit Algemeen
Meer uit nummer 291
Meer van Redaktie

Pink Pijp & RB borrel


maandelijkse lokale bewoners borrel

meer info |visit


Gays&Gadgets


Gay Shopping for anything gay

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media