Back to Top
Dinsdag 21 Jan
86405 users - nu online: 1523 people
86405 users - nu online: 1523 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 4 min. Printervriendelijke Pagina  
Reijers World: Pillow Talk


door Reijer Breed in Columns & Opinie , 26 oktober 2015

This article is also available in English
lengte: 4 minuten


“Doris, kun je even bij me komen?,” vroeg Barney Rapp. Ze zong bij zijn band en ze was nog een tienermeisje. Haar opa’s en oma’s waren emigranten uit Duitsland. Voluit heette ze Doris Mary Ann Kappelhoff. “Wij moeten iets aan je naam doen,” zei Barney. Hij had haar net het nummer Day by Day horen zingen.

“Wat vind je van de naam: Doris Day?” Doris vond het maar niets. Maar toch zou dit de artiestennaam zijn waarmee ze wereldberoemd is geworden. Doris maakte tientallen platen. Ze verscheen in negenendertig speelfilms. En kreeg diverse onderscheidingen. Tevens was Doris dierenactiviste.

Het was niet haar beste film. Maar ik zag de film Pillow Talk drie keer. Als kind, als tiener en als volwassene. Wat opvalt in deze film is de spitsvondige dialoog tussen Doris Day en Rock Hudson. Zij interieurontwerpster en hij rokkenjager wonen naast elkaar en delen samen een telefoonlijn.

Je kan ook duidelijk aan Rock zien dat hij spuugziek is van zijn rol als vrouwenheld. Het moment in deze film waarin hij een kopje thee drinkt met zijn pink omhoog spreekt boekdelen. Met haar sprankelende stem zong Doris haar lied Pillow Talk:

Pillow talk, pillow talk
Another night of bein’ alone with pillow talk
When it’s all said and done, two heads together can be better than one
That’s what they say
They always say

All I do is talk to my pillow
Talk to my pillow, talk to my pillow
All I do is talk to my pillow
Talk about the boy I’m gonna mary someday
Somehow, some way, sometime

Oh, there must be a pillow-talkin’ boy for me
There must be a boy
There must be a boy
There must!
Over kussens gesproken. Dan moet ik nog altijd aan het interieur van Edje denken. Ik heb een periode gezwommen in het Marnixbad in Amsterdam. Een vriend van me vertelde me dat er op dinsdagavond naaktzwemmen voor gay mannen was. Ik vond het heerlijk. Het was er altijd heel druk. Een zwembad voor naakte mannen. We werden in de gaten gehouden door twee dikke zwarte vrouwen. Ze droegen witten jassen en ze hadden houten slippers aan. Als twee jongens in het water te dicht bij elkaar kwamen bliezen ze op een fluitje en wezen erop dat dat niet mocht. We noemden hen al snel de “Weather Girls.” Na afloop ging een ploegje van de aanwezigen aan de overkant van het zwembad in de Jordaan een biertje drinken.

Op een bepaalde avond gingen de biertjes wel heel snel. We werden dronken. Ik vertelde: “Ik kan niet meer naar huis, hoor.” Edje kwam naast me staan en zei: “Ik woon een stukje verderop in de Marnixstraat. Je kunt wel bij mij slapen, hoor.” Edje was precies een joch waar ik op viel. Zwart haar, bruine ogen, een klein snorretje en een kop kleiner dan ik. Veel te laat gingen we naar zijn huis. Edje woonde twee hoog en had daar een halve woning. In die woning stond een bed, een salontafeltje en verder allemaal kussens. “Ik ga een sletje van je maken,” zei ik. “En ik ga een slet van jou maken,” antwoordde Edje. We kleedden ons snel uit en ik gooide hem op bed. Ik proefde zijn heerlijke pik. We waren dronken en geil. “Kom hier met dat jongenskutje van je,” commandeerde ik lachend. Ik likte het. Edje kreunde hard. Daarna gaf ik hem een harde beurt. Maar daarna draaiden de rollen om. “Kom hier, jij Reijer Breed. Doe je benen omhoog,” beval Edje me. Hij neukte heerlijk en fel. Ik draaide me half om en we vielen van het bed op de vloer. We waren wild en dronken. En maakten veel lawaai.

Aan het einde van haar carrière kwam Doris Day terug op tv met een dierenprogramma Doris Day’s Best Friends. Ze maakte zesentwintig afleveringen in de periode 1985/1986. En in haar eerste programma was haar speciale gast haar oude vriend Rock Hudson. Rock leed toen al duidelijk zichtbaar aan aids. Hij liep onvast en was sterk vermagerd. Doris omhelsde hem. Die foto’s gingen de hele wereld over. Ze hebben er niet over gepraat samen. Er hoefde niets gezegd te worden.

De volgende morgen in de Marnixstraat stond de onderbuurvrouw van Edje op de bel te drukken. Toen hij opendeed hoorde ik haar zeggen. “Dit is de laatste keer dat je zoveel lawaai maakt, jongeman. Ik heb geen oog dicht gedaan. En ik wil je nog één ding zeggen. Alleen de lieve God weet wat jullie daar allemaal uitgespookt hebben.”* Rock Hudson overleed op 2 oktober 1985 aan de gevolgen van Aids.
* Doris Day is op 3 april jongstleden 91 jaar geworden.

GERELATEERDMEER VAN REIJER BREEDMEEST GELEZEN VAN REIJER BREED

Reijers World: Pillow Talk

Reijer Breed, in Columns & Opinie op 26 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media